Fredag, igen???

Jaha då var det dags för helgens intågande i huset igen, nu ska varje "svensson" ladda med rödvin, middag och chips framför låt oss dansa på tv 4! Nu ska barnen få sina efterlängtade chips, om de är riktigt snälla så får de även läsk men bara light läsk för det är inte bra med socker! Mamma somnar i soffan -Hon är så trött efter veckans arbete, ingen dryftar sig till att säga vad det egentligen beror på, de flesta somnar efter 5 glas Mauro.

Pappa ledsnar när mamma somnat och tar istället en Whisky, gärna en näve jordnötter till och en öl kanske för - det passar så bra ihop, pappa är sådan, han jobbar hårt och -bara måste få koppla av när fredagen är här.. Irritationen stiger hos pappa när han försöker få kontakt med mamman, det går inte. istället tar han sig en Whisky till och "snor" några lökchips av barnen på väg till datorn.. -Om kärringen sover så tänker jag fanimej surfa på facebook istället..


Där sitter barnen med stora ögon och funderar, -det kanske ska vara såhär på fredagar? Eller rättare sagt så funderar de inte för de vet inget annat, det är alltid såhär.. Tänk att varje fredag så ser barnen mamma dricka vin och börja prata konstigt med röda örsnibbar vid matbordet. De ser pappa hälla upp en Whisky så fort han klivit innanför dörren, -Pappor gör så! Det här är för övrigt den enda kvällen i veckan som pappa struntar i att duscha... Det är ju fredag trots allt..

När middagen är över så hastar man in i vardagsrummet, man tänder ljus och häller upp stora skålar med chips, mamma sörplar på sitt vinglas, hennes tänder har nu intagit en gråaktig rödfärg. Pappa går fortfarande runt i sina arbetskläder nu inne på sin andra Whisky visslandes på "Leende guldbruna ögon".

Let's dance börjar, mamma somnar, pappa är arg.... Det är ju trots allt fredag, det är mysigt och familjärt, barnen fick chips och läsk men bara light för det är farligt med socker....

Ha en trevlig kväll   // J

Kommentarer
Postat av: Byggarn

Det var ett tag sedan...hoppas att allt är bra med dig och din familj

2009-02-06 @ 13:19:46
URL: http://tramlinger.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0