Det svåra är..

Att alltid ställa sig upp när man ramlat, tanken som finns är att efter varje fall så har man lärt sig att falla på ett sätt så att det inte skadar lika mycket varje gång. Det är inte så det kan jag lugnt meddela, det gör lika jävla ont varenda gång men man undviker ibland att ta till sig smärtan, man låtsas inte om den, den kommer ut i form av ilska, svårt att sova och irritation...

Jag fick veta igår att dottern har teaterföreställning i skolan på måndag kväll, hennes mamma är inte där för hon är på kurs i två dagar.. Klart att jag vill se henne i en föreställning... Nu börjar det svåra, hon ska nämligen sova hos en kompis när mamma är borta..

Jag åker dit och tittar på henne och njuter, när jag efteråt vill åka hem som man gör tillsammans med sina barn så måste jag säga hejdå, nu ska hon följa med sin kompis och hennes mamma, vilka jag för övrigt inte alls känner.. Det känns fel fel fel.... Jag tar upp detta men hennes mor tycker att det är helt ok, svårt för mig då att få till en ändring.....

Jag har ibland hämtat henne efter skolan bara för att få träffa henne, vi har då åkt och handlat glass och suttit o pratat... Sen har jag fått skjutsa henne till mamman igen.. När jag kommer hem funderar jag länge på hur det kommer sig att det ser ut så!  Jag känner mig som en människa som har förbrukat sina rättigheter mot samhället, mot barnen.. Jag känner mig som en människa som har gjort så fel att jag bara måste straffas....

Näe... Det går ju inte.... det kan ju inte vara så....*suck*... Tom blir man...

Ha en regnig kväll....  // J

Hemma efter arbetet..

Jag hade glömt hur skönt det är att arbeta, hur bra det känns att komma hem och sätta sig i soffan o slappa :-)
Har precis kommit hem o ska laga mat, frun hämtar ut våra bröllopsfoton, bra med tanke på att det är över två år sedan vi gifte oss :-)

Tack för era kommentarer ni lämnar, vi kommer att åka norrut i sommar!! Så är det bara och jag ser fram emot kallt kaffe och grillad karre... :-)... Vet inte när det blir av pga arbete men det ska ske...

Näe nu måste jag ställa mig o laga mat, ikväll bjuds det på chili con carne med ris, ingen god ide kanske att planera träningen efter maten...Kanske bäst att hoppa över den idag......svårt att veta vad jag ska skriva om idag....en sak bara..

Min fru fick brev från försäkringskassan efter en ganska komplicerad operation att de önskar mer uppgifter och att det inte alls är säkert att hon ska få sjukpenning... återigen denna fantastiska myndighet!! Hur ser de människor ut som dag efter dag arbetar där och accepterar alla idiotiska ändringar??? Jag bara undrar!!

Trevlig Kväll // J

Schyffert..

Jag tittade på hans show som visades i kanal ett på lördagskvällen, han steg i mina ögon måste jag säga! Jag har alltid tyckt att han är överdriven i allt han gör, att han bara är med utan talang. Jag ber om ursäkt Schyffert.

Det han gjorde var att han blandade stand up med en föreläsning om tankar, uppväxt och känslor. Bra tycker jag och numera kan jag säga att jag gillar Schyffert.

Idag skiner solen, jag ska plugga en stund, sen ska jag lämna min cykel på verkstad och sedan blir det arbete igen. Dagarna rullar på i en takt som jag inte riktigt tycker om, jag önskar att det gick att stanna tiden och att jag kunde promenera bland förstenade människor ungefär som de gör i reklamen.

Då skulle jag viska små meddelanden i öronen på en del människor och hålla tummarna för att de skulle uppfatta dessa meddelanden som signaler från deras undermedvetna.. Jag skulle tejpa igen munnen på syskonen Wahlgren och själv skulle jag bara njuta av tystnaden...

Så länge man har snopp finns det inge hopp... eller nåt... :-/

Ha en bra dag....// J

Gränsen...

Ni vet hur det känns när man bestämmer sig för att aldrig passera en gräns, när man bestämmer sig för att något är så galet så att det inte går längre..

Känner ni igen känslan när man helt plötsligt upptäcker att gränsen som man aldrig skulle passera har man passerat med mil, man har sprungit över den med öppna ögon utan att se det.. Min dotter var här idag, jag hämtade henne klockan 11 och hon blev återigen hämtad av sin mor klockan 19..

Jag har träffat henne ca 8 timmar på två veckor, när hennes mor åker bort i två dagar så vill hon inte vara här, hon sover hellre hos en kompis, vi ska åka utomlands en vecka och hon ville knappt åka med, hon har inte sovit här på över ett år.
Här kommer gränsen in som jag reagerar på..

Någonstans på vägen när det ständigt strular så kände jag att ändå är ok, det är ok att vi aldrig ses osv.. Omgivningen säger till mig att gå vidare, släpp det där nu är några av kommentarerna jag får höra. Jag vet att det är av omtanke då jag ibland håller på att gå under av sorg.... Men det är fel!! Allt det här är fel!!

Det värsta är tystnaden, människor omkring som ser vad som händer, vänner, släkt, myndigheter, minst sagt alla! Jag önskar att alla bara kunde hjälpas åt, ställa sig upp samtidigt och säga ifrån. Jag kan inte låta bli att jämföra med om det varit tvärtom, det hade aldrig fått ske......ALDRIG!!!

Hos människor som inte vet bättre är jag nog redan en pappa som struntar i dottern, jag är en "sån" pappa, för pappor är sådana.. Att min dotter sedan far illa det är också mitt fel..... Vet ni vad som är det värsta?? Jo jag är en bra pappa... Men jag får aldrig visa det.....

Det finns fan inga gränser......// J

God morgon....

Vaknade väldigt tidigt med tanke på att jag arbetade till 12 igår kväll! Jag har alltid svårt att somna när jag jobbar kväll, jag behöver en stund för att komma ner i varv.. Somnade till slut men vaknade tidigt som sagt..

Jag satte mig i soffan med en kopp kaffe och zappade omkring bland kanalerna, jag kom till kanal 1 och en repris på "så ska det låta" från förra fredagen, här stannar jag en stund tänkte jag!
Upptäckte snart att syskonen Wahlgren var med..."SUCK"  Vad går dessa människor på?? Jag orkar inte se dem mer än en minut, sen får jag krypningar!!! Hua, där kan vi snacka om överspel och fånerier...Jag tror att jag är allergisk mot dem..

Gick vidare till Aftonbladet på nätet för att läsa lite, det första jag läser är att Linda Rosing är gravid.. Grattis till henne men vilket nyhetsvärde har det??
Nää jag sätter mig i köket och väntar på att frugan ska komma hem från affären med grillad kyckkling och potatissallad jag klarar nog inte av mer obehagligheter på tom mage...

Ha en trevlig "flygardag" // J

Dörren in...

Jag gick omkring i en värld där människor kändes fientliga, där solen brände, där tiden jagade mig, en värld där JAG bara var ett ord. JAG existerade inte på riktigt, JAG letade efter annat, något som ger lugn och ro.. JAG letade i över fyrtio år och till slut öppnades en dörr, innanför den dörren fanns lösningen på alla problem, där finns JAG men med små bokstäver..

Där kan jag få leva och känna, där kan jag hitta en plats i solen som inte bränner, där är bara en del människor fientliga.
Jag klev in och kände värmen, -Här vill jag vara! Dörren bakom mig stod öppen så jag kunde kliva tillbaka om jag ville, dagarna gick och JAG började återigen visa sig. När jag till min stora förtvivlan började ana att jag kanske måste ta ett steg tillbaka genom dörren för att få distans så upptäckte jag att dörren var stängd..

Tiden hade runnit iväg fort, världen som en gång hade varit min fanns inte längre kvar, världen som JAG flytt ifrån hade blivit mindre då den nu fanns här inne bakom dörren som JAG klev in genom. Nu hade allt blivit snävare, drömmen om att få lugn hade återigen tagit fart, alla har åsikter men endast den utsatte vet.. Var finns dörren nu? Finns det en dörr till?
Vad ska JAG göra? Finns jag?

// J

Less...

Jag blir less på att gå runt o känna mig som en zombie, jag blir less på att känna mig trött och inte orka göra annat än sitta ner och glo.. Jag vill börja träna igen!!

Det känns som att jag blir segare och segare för varje dag.. Jag måste ta tag i mitt liv nu.. (igen)
Vi beställde resa till cypern igår!! :-)  Vi åker en vecka nu under semestern till ett kanonfint hotell med all inclusive, detta är ytterligare en anledning till att jag bara måste träna.. Tänk annars hur jag kommer att se ut när jag kommer hem efter en veckas konstant ätande!!

Usch... det här känns inge bra... :-( Ursäkta att jag klagar men jag bara måste det...

Jag såg att apoteket säljer "zon" mot värk på pumpflaska numera, vad bra! Problemet är att de även säljer en pumpflaska som heter "heat" och de är nästan identiska med varandra! Den som har båda sorterna hemma bör titta en gång extra innan han/hon använder krämen, det kan bli knepigt om man råkar ta fel sort.. :-)

Ha en trevlig kväll :-)


   

Fotboll..

Ikväll är det derby på canal+, då visas Djurgården mot AIK med början 20.00!
Jag kan bara säga att då är jag där, framför tv-n alltså :-) Min son ringde och sa till mig att riktiga fotbollsfans ser derbyn på plats! Hehehe... Han är med andra ord på Råsunda ikväll..

Vilket lag jag håller på undrar alla förstås!! Svaret på den frågan är att det finns bara ett lag!! AIK...
Nu ska jag plugga lite, seminarium hela dagen imorgon, riktigt less nu faktiskt men bara att bita ihop, snart är det ledigt från skolan..

Ta det lugnt ikväll och ha det bra!!!  // J

Sommar sommar sommar!!!

Dagens väder är nog det finaste hittills, hur fint som helst ! Frun och jag åkte ner på stan tidigt för att uträtta lite ärenden, dessa ärenden bestod i att köpa lite kläder :-). Sådana ärenden tycker jag om!

Vi gick och strosade i godan ro när hungern slog till, ni vet den där hungern som alltid kommer när man är nere på stan! den där hungern som gör att man tappar humöret och tålamodet! Just precis den hungern. Vi bestämde oss för att köpa en varsin grillad med bröd på torget, när vi kommer fram så står en kille och pratar om samhällsfrågor i högtalare, han har ca 6 grabbar med sig som delar ut flyers, alla dessa herrar har rakat huvud, är ganska stora och blåtatuerade....

De var från "nationaldemokraterna", frun ville att vi skulle gå därifrån, men jag hävdade bestämt att det ska vi inte, jag vill ha min korv :-) Till saken hör att jag har rakat huvud, tatueringar osv.... hehehe...Jag bara vägrar att bidra med att det finns stereotyper, jag såg ut som dem men jag tänker absolut inte som dem, men de måste få tycka o tänka vad de vill....

Ikväll ska vi följa Melodifestivalen, vi ska titta på när Moldavien, Armenien, Albanien, Azerbadjan eller något annat öststatsland vinner. Sverige hamnar någonstans på 19 plats eller dylikt, imorgon står det i varenda tidning att det är dags att bojkotta spektaklet igen....Bojkotta?? Näe lägg ner skiten och ge pengarna till våra pensionärer..

Trevlig helg... // J

Morgonsoffan.....

Hur många nyhetssändningar visar de på fyran på morgonen? Det känns som att hela programmet bygger på nyheter, ja med en lite avstickare när Frithiofsson kommer in och berättar hur Åbros nya öl kittlar mot gommen med smak av citrus och galopperande strutsfjädrar eller något!! :-) Denne man har gjort miljoner på sitt "egna" sätt att vara!

Jag tittade på "Uppdrag granskning" igår på tv, det handlade om Sveriges pensionärer och deras missförhållanden. jag kan lugnt säga att tårarna låg och guppade i ögonvrån, jag kan inte förstå varför människor ska ha det så illa i välfärdssamhället Sverige! Var finns kärleken till de gamla? Var finns empatin?

Det verkar lite grann som att barn är värda all kärlek för de är små, du blir vuxen och får kärlek (förhoppningsvis) av din partner, av dina barn. När du blir gammal har du fått din beskärda del av kärlek, nu ska du ligga ner i sängen med blöja och bara vara tyst!! Sluta tänk för då finns du inte....Hoppas Anders Borg hamnar på långvården med nerbajsad blöja men klar i huvudet, hoppas personalen säger till honom att de ska smörja hans böjväx eksem till natten sen för det finns ingen personal idag, finanskrisen har tvingat oss att dra ner på personalen.

För tre veckor sedan ringde jag till min läkare och sa att vi måste ses för att prata om det här med medicinen, svaret jag fick var att han ska höra av sig nästa vecka, tror någon att han hört av sig? Om du är en människa som får en diagnos med medicin som hjälper så är du en bra människa, du kan placeras in i ett fack. om du är en människa som fortfarande mår dåligt och som medicinen inte biter på så glöms du bort, du placeras i ett annat fack i ett mörkt rum med dubbla lås, de sätter på dig blöja och glömmer bort dig av precis samma anledning som de gamla. Du kostar pengar!!

Mycket tvivel idag men så är det ibland!!  Trevlig helg // J

Medicin...

Vet inte vad den gör för nytta faktiskt, mår skit på kvällen när den går ur kroppen hua.. Riktigt illa faktiskt! Känns som att jag helt och hållet tappat bort  vem jag är, hittar inget som är jag!

Jag tyckte att det blev alldeles för jobbigt så jag bestämde mig för att sluta på egen hand... Hua, det var inte heller bra!
vad göra nu??  Det känns mer som att det blvit något jag måste ha för att orka med dagen, var det så innan? Vet inte alls faktiskt, men att klara av livet utan mediciner är ett måste...

Det värsta är att jag självmant promenerade rakt in i fällan med öppna ögon!! Jakten på att få må bra var så stark... Den är fortfarande stark, men jag undrar om jag någonsin kommer dit...

Vad gör man när alla vägar leder till samma kaos??

// J

Nu händer det igen...

Massmedia har fått nys om ett "nytt" problem som existerar i samhället, män mördar sina kvinnor! Bra Aftonbladet! Bra att ni tar upp detta, bra att ni skriker ut att 153 kvinnor mördats av sina män under 2000-talet. Nu skriker samma tidning på skärpta straff, mord ska kunna ge 18 års fängelse. Bra tycker en del, mindre bra tycker andra.

Men visst är det hemskt att det händer, visst är det hemskt att kvinnor mördas av sina män, det är ett hemskt brott vilket jag förbannar. Det jag också förbannar är denna kvällstidning som ser sin möjlighet till att sälja lösnummer genom en "marknadsföring" om hur hemska män är, för marknadsföring är precis vad det är! Det tar mig tillbaka till Schymans tid när hon ville att alla män skulle betala straffskatt för att en del män misshandlar sina kvinnor!


Jag avskyr män som misshandlar sina kvinnor, jag avskyr män som misshandlar sina barn, jag avskyr män som mördar sina kvinnor!! Vet ni vad jag avskyr mer?

Jag avskyr kvinnor som mördar sina män, jag avskyr kvinnor som misshandlar sina män, jag avskyr kvinnor som misshandlar sina barn. Skillnaden är att om du är man så finns det en anledning att hata dig extra, mannen är nog roten till mycket ont i samhället. Fy fan säger jag..

Här sitter jag och kämpar dag ut och dag in för att få rätten till att umgås med mina barn på samma villkor som deras mor.  Jag har besökt varenda myndighet, jag har skickat brev och ingenting hjälper, jag har fått avslag på allt jag sökt som jag enligt lag har rätt till. Jag har tappat tron fullkomligt till rättssystemet när det gäller mamma och pappa. Jag är en av de män/pappor som vill vara med men får inte... Vad mer ska jag säga??

Trött blir jag av allt, visst tycker jag att vissa händelser är hemska men mest av allt känner jag just nu att det kvittar!!

// Pappa J.

Hemkommen..

Efter arbete nu tidigt på förmiddagen, jag började 06.45 imorse och var hemma ca 12.30. jag går på introduktion just nu och får jobba som jag vill huvudsaken är att jag kan jobbet den 5 juni då jag ska gå in på schema! Hur kul som helst att jobba, jag känner direkt hur mycket gladare man blir av att ha människor omkring sig istället för böcker. Jag har en kurs kvar som jag läser till just nu....Det går seeeeeeeeeegt kan jag säga!

Helgen har varit hur trevlig som helst, min dotter fyllde 10 år i onsdags och vi firade henne här i lördags med mat och tårta. Helgen kan liksom inte bli bättre!! Visst är det skönt att man kan känna så ibland..

När jag tittar ut genom fönstret samtidigt som jag skriver så ser jag barn som springer omkring på gräsplanen och spelar fotboll, jag ser en kvinna promenera med sina hundar, hon är äldre och hennes hundar tillhör rasen cockerspaniel. Jag ser en kille gå på cykelvägen med världens tuppkam, om det blåser till storm nu så tror jag att han kommer att blåsa med och försvinna, det sitter en liten flicka på en bänk nere vid cykelvägen, hon har Downs syndrom, hon har tagit av sig ena skon och sitter och vippar med tårna i solen..

Det är bättre än vilken film som helst att få se detta, jag kommer nog att sitta här tills det mörknar.... Nu kommer en dagisklass med sina "pedagoger", alla har lysande gula västar på sig :-)... Underbart!

Ha en trevlig måndag.... // J

Norrland!!

Mina bästa vänner bor i Norrland, min fru är från Norrbotten, mina svärföräldrar bor i Luleå och Boden, jag älskar denna del av Sverige. Vart man än kommer i exempelvis Luleå så pratar människor med mig på ett helt annat sätt än man är van vid här i Stockholmstrakten, bara att gå in på en affär här och i Norrbotten är STOR skillnad!! Här ser man inte kunden..
Min fråga då!!  VAD fan gör jag här!????

Läste på Håkans sida (kolla bland mina länkar) om försäkringskassan, det måste vara Sveriges i särklass sämsta myndighet!!

Min son har bott 85% hos oss sedan han började gymnasiet aug 2008, nu ledsnade jag och sökte underhåll från 1 april. Saken är den att jag betalar underhåll för min dotter, rätt ska vara rätt. Barnens mamma vägrar att betala och säger till försäkringskassan att han bor hos henne lika mycket som här! BARA DET!!!!!!

Jag har pratat med f-kassan och sagt exakt hur det ser ut, han är dessutom skriven hos oss. Igår fick jag ett brev där det står att jag måste komma in med bevis för att han bott här, jag ska komma in med kvitton som visar på kostnader kring honom osv osv.. Det kommer att sluta med att jag inte får underhåll.

Aldrig någonsin har f-kassan begärt in handlingar från modern när jag motsatt mig, även då jag haft rätt i det jag sagt, jag har alltså talat sanning då! F-kassan har aldrig gått på min linje, de tror och lyssnar endast till mamman!!
Fy fan är mitt ord över denna förbannade försäkringskassa!!!

Att vara pappa i Sverige är förenat med något bra så länge man inte vill ta del av systemet för då inkräktar man på kvinnans område, tillbaka in i "spiltan" karljävel du ska inte ha kvinnans förmåner!!

Trött blir man, undrar om det är lika segt och trådigt i Norrbotten??

Nä nu ska jag ner till doktorn och sedan arbeta!! :-)
Hoppas helgen blir fin men man vet ju aldrig! Måste citera Ulla Skog igen för hennes kommentar är fantastiskt rolig.

-Hur ska man kunna veta vad framtiden bär i sitt sköte när man knappt kan hålla reda på sitt eget!

// J

Diagnos okänd..

Varje gång jag tittar på det programmet känner jag besvikelse, vad den beror på är nog den primitiva känslan/driften jag har som människa, den driften som vill se olycka och blod! Ungefär som romarna med sina gladiatorspel.

Visste är det härligt att se hur läkarna arbetar febrilt för att hjälpa en stackars människa som är sjuk, hur de än letar så stannar det vid samma diagnos! Varje gång! Kanske det är så att tvåtusentalets sjukdomar bottnar i diagnoser som kan härledas till det mänskliga psyket, det gör allt mycket svårare. Hur det än är så tappar man intresset för programmet när det hela tiden är samma sak.

Jag såg på debatt med Janne Josefsson på kanal 1, det handlade om flicker som låses in på rättspsyk i Sundsvall tillsammans med "grova brottslingar" som Janne uttryckte så fint, han kan verkligen rikta hela Sverige mot ett mål om han  vill!!

Dessa flickor det handlade om är extremt självskadebenägna, det går inte att nå dem, det finns ingenstans att placera dem. De är så sjuka så ingen som inte arbetat med dem kan förstå! jag har arbetat med tjejer som dem, jag vet hur illa det kan vara. Kära Janne glömde bort att hylla dessa läkare för att de räddat flickornas liv, han matade på i samma gamla vanliga stil och tystade alla som hade något bra at säga om rättspsyk.. Tragiskt..

Här sitter vi år 2009 och lyssnar med stora ögon på Janne på tv-n, vi ser förvånat hur patient efter patient på tv får samma diagnos.. Hur är det fatt egentligen? Hur mår sjukvården i Sverige?

Vi kämpar med mediciner mor svininfluensor, vi pratar om cancer, aids, lunginflammation, men vi glömmer det viktigaste återigen. Människan!! När ska vi börja se att människor mår sämre och sämre, när ska vi utveckla sjukvården för människor som inte är sjuka på "riktigt"? Gör ett program som handlar om hur det är på riktigt och låt Sverker Olofsson ta hand om den där babblande Janne Josefsson...

// Ha d gott J

Nu är det så..

Frun och jag har bestämt att vi ska ge oss iväg på en kryssning i helgen :-)
Vädret är underbart, vi är ensamma så tillfället skapar kryssningen skulle man kunna säga....Kul ska det bli..
PÅ måndag börjar jag arbeta, jag ska vara på arbetsplatsen hela dagen för en introduktion, det ska bli hur kul som helst!

Säga vad man vill om studier men om det är något som blir en ganska jobbig konsekvens när man sitter med sina böcker helat tiden så är det att man blir så osocial! Jag har nästan inga vänner kvar känns det som, när jag blir ledig och vill hitta på nåt kul så finns det ingen man kan kontakta.. Trist som f.n! Jag tänker ändra på det nu och hoppas att arbete hjälper till att bygga upp ett lite större socialt nät än vad jag har!!

Det känns som att ju äldre man blir desto svårare blir det med vänner, jag kan lugnt säga att vänner är något jag verkligen saknar! Frun och jag pratar ofta om det, och hon känner likadant.

Om jag går till kategorin "saker som är värda att minnas" så kan jag säga att jag njuter i fulla drag när jag ser hur barn gläds eller reagerar på något som för dem är positivt/pinsamt. Min dotter var här och satt och tittade på Hairspray på canal+, hon älskar för övrigt musikaler av alla de slag. När tjejerna var pinsamma i filmen och sa saker till killarna som man inte borde så rodnade dottern här hemma i soffan :-)

När barnen visar sina öppna känslor, när känslorna fortfarande är öppna, när de inte lärt sig att dölja dem, det är stunder att minnas! Det är känslor som är värda allting för de är äkta! Tänk vad synd det är att vi lär oss ett spel när vi blir större som egentligen inte gynnar någon. Det är skönt att barnen finns, de hjälper oss att minnas vad som är äkta..

Ha en trevlig helg och njut av vädret, själv ska jag på kryssning men det är väl "inga konstigheter"!!  :-)

// J

RSS 2.0