Helgen har gått..

Den har varit hur mysig som helst blandat med en del arbete. Vi badade jag, frun och dottern i lördags det var hur skönt som helst. Vi åt chips och drack cola på stranden och tittade på människor. Visst är det kul att alla skyler sina kroppar på vintern och när det är kallt men när sommaren kommer så är allt skylande som bortglömt, här ska visas!!

En sak jag tänkte på är det här med unga mammor som finns överallt på stranden med sina små bebisar. Vi är alla uppvuxna med vissa ideal kring hur vi sitter när vi är på stranden, eller att vi inte ska stå på knä med rumpan i vädret osv, men när tjejer fått barn så är det tillåtet att stå,ligga eller sitta precis som man vill!! Hehehe.. jag klagar inte men överallt sticker det fram en rumpa på ibland ett ganska vulgärt sätt.... Glömmer mammor bort allt som har med integritet att göra när man har bebis??

På kvällen cyklade frun och jag ner på stan, det var jazz festival här och banden spelade överallt på alla pubar som finns. Jazz är ingen direkt favorit musik och när vi suttit där en halvtimme så frågada vi varandra om de inte ska byta låt någon gång :-)

Jag tog en Guiness och frugan zippade på Smirnoff ice, efter en timme tittade vi på varandra och gäspade, dags att cykla hem. Vi hann med en promenad på stan innan vi cyklade hem. Det kryllade av glada människor, jag tänkte för mig själv och upptäckte att jag nog tycker att glada människor är vackra människor. Det finns en känsla i glädje som får mig att tycka om.. De flesta vi mötte var över 50 strecket, det var ju trots allt jazz.. Vi mötte tre tjejjer i 20 års åldern, den ena tjejjen had hotpants på sig som tom hade gjort Gynning avundsjuk, men det värsta var att hon var så full så hon knappt kunde stå!

Jag sammanfattade kvällen för mig själv på cykeln hem, jag oroade mig för flickan i hotpants och vad som skulle kunna hända henne, jag var glad för andra människor hade sett glada ut mot mig, jag var trött och ville hem och sova efter en öl och en timme på stan en lördagskväll!!?? Jag har blivit vuxen, jag har på något underligt sätt hamnat där jag aldrig ville hamna och upplever det som fantastiskt...

Ha en trevlig måndag i värmen... // J

So you think you can dance?

Jag satt och tittade på det programmet på kanal 5 igår kväll, tänk att det även där finns människor som kommer upp på scenen och ska visa hur duktiga de är på att dansa och sen kan de inte ett dugg!! Jag skrattar så jag får kramper här hemma!!

Frun sa till mig att jag kanske skulle söka när det är dags i Sverige igen! hehe.. Fasen vad kul det skulle vara, jag skulle ta på mig mitt blå underställ, det ser ut som att jag har en fantomendräkt på mig då! Sen kliver jag upp på scenen och säger att jag är en skolad balettdansör... Musik please, sen sätter jag igång med piruetter och tå promenader :-) Hur kul skulle det inte vara att få göra bort sig så fullkomligt och se deras min...

Ni som känner mig skrattar säkert gott åt den bilden... hehehe... Nu ska jag ge mig iväg o köpa en trådlös router då min har kraschat! Sonen fick en stirrig och stel blick när jag sa att den gått sönder och han bryter nog ihop fullkomligt om jag inte skaffar en ny, sen blir det träning och mat!

Frun och jag åker på picnic i värmen till stranden när hon kommer från jobbet och hur mysigt är inte det då???

Ha en trevlig dag i värmen och ta vara på solen, annars blir det kallt ;-)

// J

Mannen med solarna..

Så då sågs vi igen mannen med solarna och jag. Senast vi sågs var han trött och ledsen, han var frusen för en av hans solar som han kallade dem började försvinna ifrån honom, vad han än gjorde så försvann solen längre och längre bort. Den solen var speciell, den var minst men den värmde mest och den spred en glädje som för den var unik...

Mannen hade nu ändrat ansiktsuttryck, det fanns nu djupare fåror i ansiktet och hans blå ögon hade ändrat färg till en gråare nyans. Jag närmade mig honom försiktigt, han tittade på mig med en sorg i ögonen som jag inte sett tidigare. Han mumlade bara -solen slocknade, solen slocknade, jag såg en tår trilla ner för mannens kind.

Den lilla solen mannen så desperat hade jagat och försökt hålla i hade nu försvunnit helt, hur han än hade kämpat så spelade det ingen roll någon hade ställt mannen i sin skugga så den lilla solen inte kunde se honom, tiden gick och bilden av mannen bleknade, den lilla solen mindes inte längre så hon gled iväg. Mannen var nu förtvivlad, vad fanns kvar att göra?

Livet tar oväntade vägar ibland, hur vi än förbereder oss så kan vi inte förutse det som komma skall. När vi lever med glädje och kärlek så vänder det helt plötsligt och det du allra minst hade väntat dig händer.. Att en sol slocknar och försvinner är fruktansvärt, det lämnar spår i själen som aldrig går att läka... Mannen söker nu en mening med det som finns kvar, han försöker leva vidare med sina andra solar..

Det som hänt har förändrat honom, han blir en annan man som är lite tystare, lite gråare mer avvaktande men framför allt så har den spontana glädjen som fanns i hans ögon bleknat.. Livet har härdat honom ytterligare ett steg, kanske det får räcka nu...

// J

Visst är det så..

Att man ibland funderar på vad man sysslar med!! Jag tror att alla gör det med jämna mellanrum, så även jag fast man kan ibland tro att det är det enda jag gör... :-)

Arbetandet har nu startat på riktigt och jag har bokat upp mig på hur mycket arbete som helst, jag kommer att jobba som en iller och frun blir hur nöjd som helst! Hon har fått för sig att jag inte vill jobba så hon går runt o kollar upp mig med jämna mellanrum när jag jobbar nästa gång osv, hon har jättesvårt att förstå att även plugga är utmattande trots att hon själv har pluggat!! Hon är nog en riktig Tatcher emellanåt!!

Jag upptäcker att träningen blir mer o mer nödvändig när man arbetar mycket och har passerat 40 strecket, det är så lätt att sätta sig ner i soffan när man kommer hem, det är så lätt att hälla upp lite popcorn eller ostbågar och luta sig tillbaka och slappa med ett glas ramlösa i näven (det är ju inte bra med läsk).. Då säger inte frun något minsann!!

Näe träningen får man aldrig ge upp, man kan minska ner på den men inte släppa den helt för jag tror att den är undergörande och livsviktig!

Tänk att man numera börjat undersöka närmare på att vad cigarettrökning gör på foster! Jag menar att det finns något som går under namnet FAS =fetalt alkoholsyndrom,  det är den medicinska diagnosen på barn som skadats av alkohol under graviditeten. Nu har man även börjat agera från socialstyrelsen när det gäller rökning och graviditet. BRA!!

Äntligen säger jag för inget barn vill födas med ett nikotinberoende som en helt oansvarig mamma är skyldig till!!
Nä nu är det dags för träning... Ha det gott ute i landet.... // J


Varför är det så svårt?....

Hur kommer det sig att allt blir så annorlunda när vi samlas och två familjer blir en? Hur kommer det sig att vi vuxna har svårt att se på familjen som en och istället ser på hur den andres barn beter sig, mitt barn gör ju trots allt inget galet...

Less blir jag, trött blir jag. Inget känns enkelt  och det värsta är att vi själva är skyldiga till situationerna, vi kan inte skylla ifrån oss, jo förresten vi kan skylla på varandra och sen gå runt o känna oss förorättade.. Moget och vettigt är ord som absolut inte ska nämnas i samma sammanhang..

Jag tror att min blogg går under rubriken "deppblog", jag tror att jag skriver om mörker och grubblerier så ofta så att den som ska läsa här måste ha ett riktigt skarpt psyke, annars kan jag förstöra kvällen för den känslige.... Bryr jag mig då? Nej det måste jag ändå säga att jag inte gör, jag skriver för min egen skull och sitter man här och läser och tycker att det är för deppigt så är det bara att klicka sig vidare..

Jag tycker just nu att det är väldigt jobbigt, jag tycker att det känns för jävligt att min dotter inte kan vara här utan att det blir diskussioner efteråt.. Att man inte bara kan vara och låta saker och ting flyta och bli som de blir... Varför är det så? Jag skyller inte på någon utan jag tycker bara att livet går runt i en cirkel som ingen hitta öppningen i och cirkeln tycks emellanåt minska i storlek.... vad göra??

Trevlig söndag och förlåt om jag deppar..... // J

Ledig..

Nu är jag ledig efter en hel del arbete, jag ska strax åka o hämta dottern, hon ska komma hit och vara med oss hela dagen det var ganska länge sedan sist... Jag vankar av och an som en äggsjuk höna överlycklig.. :-)

Jag håller på och väcker sonen för han skulle åka med o hämta henne, måste tillägga att han lovade det igår kväll men nu när klockan är strax innan tio på morgonen så är intresset för att kliva upp ur sängen o hämta lillasyster väldigt svalt! hehe..

Imorgon åker vi till fruns syster och man o barn och svärföräldrar och folk som jag inte ens är släkt med och firar midsommar. Sill ska ätas, öl ska drickas och kött ska grillas.Iallafall hoppas jag på att det blir en fin sommardag och att huvudvärken inte blir för jävlig dagen efter... (ursäkta svordomen)

En trevlig midsommar önskar jag er alla!!  // J

                                 

Händelsernas centrum..

Hej :-)
Igår skulle sonen och jag åka ner på stan o äta sushi, det var som en liten skolavslutningspresent från mig kan man säga. jag väntade på att frun skulle komma hem och vara med den minste här hemma, hon kom från affären med en ljuvligt doftande grillad kyckling... mmmmm... De skulle mumsa kyckling o potsallad... Nu blev jag hungrig..

Vi stressade iväg för nu var det bråttom, vi kliver in i hissen jag trycker på knappen och sonen viftar på sig jackan, klick säger det och hissen stannar....Jag trycker på knappen igen bara för att inse att nu sitter vi fast!! Efter alla om och men trycker jag på larmknappen (det tog på stoltheten), jag får till svar av hissjouren att de kan komma om en halvtimme?! Förbannat!!

Vi satt i hissen i 40 minuter, grannarna knackade på hissfönstret för vi satt fast mellan 3-4 våningen och frågade hur vi mår, frun däremot skrek i trappan att de är proppmätta nu efter kycklingen, - ni skulle ha tagit trappan... osv... (ARG) hehehe..
Nåväl, det blev sushi till slut, skammen börjar lägga sig och grannarna hälsar numera även om de flinar lite åt varandra efteråt!

Vad är det med kvinnor? Hur kommer det sig att de alltid ska vara mammor? Tänk om man fått lite oro och medömkan istället för tillrättavisningar och hånleende!!.. Hmmmmm? Om min fru suttit i hissen hade jag tyckt synd om henne och tröstat henne.....

Tisdag nu och frun laddar för dubbelavsnitt av Desperate houswifes...Ni skulle se! In i duschen tidigt, poppa popcorn, på med myskläder... Hon ler ungefär lika mycket och lika brett som Julia Roberts gör i Pretty Woman...  Vet inte när hon log mot mig på det viset senast?! Jo förresten det var igår när hon tittade på mig genom hissfönstret med en kycklinvinge i mungipan!...

Ha nu en trevlig kväll, själv ska jag sätta mig i soffan och sjunga finska sorgevisor... // J

Alkohol...

Jag lyssnade på en kvinna som berättade med iver om hur hon fyllt sin 16-åriga dotter så hon kräktes, hennes ord löd -Jag tyckte det var dags nu, jag har gjort så med alla mina barn.

Nu undrar jag varför? Vad var det dags för? Är det något man ska sträva efter som förälder? Något alla vi vuxna ska ta ansvar för och lära våra barn att dricka alkohol? Jag måste säga ett stort NEJ på dessa frågor..

Är det så att mamma kommer att ta med dottern till en bar och hitta en riktig karl till henne som "sätter på" henne stenhårt så att hon får lära sig hur det också går till? Eller ska vi börja med att bjuda på cigaretter? Tror inte det va... Hur kan man som förälder tro att man gör sitt barn en tjänst när man låter honom/henne dricka alkohol hemma eller tillsammans med föräldrarna?

Jag var på en kurs med min son  när vi skulle börja övningsköra (man måste gå kurs numera?!) Där fick vi alla frågan av mannen som höll i kursen om hur vi såg på att vår 16-åring dricker alkohol hemma.. Jag var den enda föräldern som tyckte att det var helt galet medan de övriga tyckte att man måste lära barnet att dricka med måtta! Skrämmande..

Det är ju inte något man måste lära sig! Fatta det!! Om man tillåter barnet att dricka hemma så dricker barnet dubbelt så mycket för nu är det ok hemma och ute bland kompisar.. Alkohol är inget man ska lära ut, barnen kommer förr eller senare  att dricka ändå och då är det viktigt att man har en vuxens ståndpunkt!

Less blir jag ibland när jag stöter på okunskap som skadar.... Så nu fick jag spy lite igen... Ha en trevlig lördag och helg :-)

// J

God morgon...

Jag har precis vaknat ur drömmarnas värld, jag arbetade inatt och kom hem tidigt (sent?) imorse helt utmattad, när jag la mig i sängen så bara flöt jag iväg till drömmarnas värld.... Hur skönt som helst har jag sovit :-)

Jag så ett tidningslöp från söndagen, aftonbladet tror jag att det var, Laila Bagge på framsidan med undertexten "Så fick jag mannen alla vill ha".. jaha??? Vem har hon träffat? Inte kan väl tidningen och Laila på allvar gå ut med åsikten/tanken att ALLA skulle vilja ha Niklas Wahlgren?? Vart är världen på väg? :-/

Jag försöker sitta lugnt ner och bara ta det lugnt idag, skönt just nu med lugnet, jag tog en treo och en kopp kaffe, jag startade datorn och surfar omkring lite. Jag brukar tillbringa en hel del tid på ett forum som jag bara älskar, det är till för oss som är lite annorlunda (?) ... Där kan jag iallafall hitta en hel del som jag känner igen mig i , där har jag hittat vänner som jag kan skratta tillsammans med.. För om det finns något som är befriande så är det när man kan sitta ner och se på sig själv och skratta.. :-)

Forumet jag menar heter Attention.. Ha nu en bra dag och hoppas att solen kommer fram nu! Det blir så trist med allt regnande... // J

Stunder..

Helgen har passerat, barnen har varit här, svärfar har varit här, min stora syster har varit här och min lilla syster har ringt. Jag har upplevt alla sorters känslor, allt från glädje, irritation, omtanke, trötthet, ja i stort sett alla känslor har varit representerade..Registret som finns inom mig har kommit till användning, jag kan lugnt säga att jag är glad att alla finns..

Helgen gick mot sin ände, en efter en lämnade barnen hemmet för att vara hos sin andra förälder en vecka, det ska vara rättvist.. Svärfar stannade längst, när jag kom hem från arbetet igår stod maten på bordet, sen väntade vi in frun och åt en härlig middag.. Vi körde sedan svärfar till bussen.. Nu är vi ensamma!! Äntligen!! Eller??

Då kommer vemodet krypande, längtan efter det jag för en dag sedan bara ville ha försvann lika fort som vi blev själva.. Sorgen att inte kunna eller klara av att leva livet genom min egen kraft, genom min egen trygga person är stor.. Jag är en person som inte riktigt orkar med mig själv, jag ifrågasätter ofta hur det kommer sig att livet blir så mycket jobbigare när jag blir ensam.

Kan det vara så att när ensamheten gör sig påmind så finns det inget som drar bort min uppmärksamhet från mig själv? Nu sitter jag istället där och känner det jag hela tiden flyr ifrån, nu måste jag smaka på känslan som finns där inne.. Ibland kommer jag mig själv så nära att det är otäckt, då kan jag sitta ner och trösta mig själv i en värld som springer förbi, då blir det för ett ögonblick tyst och lugnt... då känner jag tröttheten och lugnet, här vill jag vara...

Jag har ännu inte förstått meningen med livet, jag tycker mig se att andra har ett liv som rullar på, de lever på ett sätt som jag skulle vilja leva, de känner känslor som gör att livet blir just livet. För mig kan det kännas frustrerande att känslorna finns där så mycket och så ofta eller ibland inte alls..

Livet blir som ett gigantiskt tetris, rätt kloss på rätt plats annars är det game over.. Sen kommer känslorna i efterhand..
Mycket tankar som far igenom huvudet igen, tack för ditt fina inlägg igen i din blogg Pia!! Ni som vill se vad jag menar hänvisar jag till mina länkar, klicka på Pia och titta i hennes blogg..

Idag är jag ledig, jag ska sätta mig i soffan och titta på tv, jag ska krama om mig själv och säga "du är ok, du duger".
Något jag inte klarar av är när människor säger klyschor som "ta vara på dagen" eller "lev idag imorgon kan det vara försent".. Om vi alla var utan känslor så kunde vi följa dessa deviser, om vi inte hade en historia som skapat oss kanske det gick bra. Nu ger dessa slogans inte mer än när man får höra "sassa brassa mandelmassa osv " ungefär..

Ha en trevlig vecka med skolavslutningar och allt annat!! // J

Nyss..

Det är en känsla som ofta påminner mig om vem jag är. Om jag bestämmer mig för att jag vill ha något eller om exempelvis min fru säger till mig att -du skulle passa i den tröjan, ja då flyger fan i mig.

Då kommer den här känslan nu eller nyss är nästan bättre, jag ger mig iväg och letar överallt, på nätet i affärer för jag ska bara ha...Det som ibland kan bli jobbigt är att jag även är impulsiv, tänk er dessa två egenskaper i samarbete... hehehe..
Min fru skakar på huvudet åt mig ganska ofta... När jag bestämt mig för något så blir det så banne mig!! :-)

Nu är det ju inte så att dessa känslor bara är något kul, att jag bara skrattar och står ut med dem, näe det kan bli riktigt jobbigt emellanåt då jag inte hittar lugnet i min smått hysteriska hjärna, för när uppfyllelsen nyss infunnit sig så stannar det knappast där, dags för nästa nyss!!

Jobbigt blir det ibland men man bara måste skratta åt sig själv för att stå ut.. :-) Jag märker att jag blir känsligare ju äldre jag blir, jag har också lärt mig att vissa saker påverkar mig otroligt mycket och då kommer tårarna.

En sak som jag absolut inte kan värja mig emot är när jag ser en förlossning på tv, alltså när barnet är ute och barnmorskan lägger barnet på mammans mage, när jag ser glädjen hos föräldrarna är det fullkomligt kört för mig... Då hulkar jag.... hehehe..

Jag såg en dokumentär på fyran igårkväll som Rosenberg gjort om Södertälje och mångfalden, en sak jag snappade upp var att det tar 7 år för en manlig flykting och 10 år för en kvinnlig flykting att bli självförsörjande när de kommer till Sverige.. Hua.. Jag är absolut inte rasist, men med tanke på ekonomin i landet och våra gamla så kanske det vore läge att se sig om sitt eget hus ett tag, kanske vi borde ta hand om dem som redan finns här, nu hade det precis kommit 8000 Irakier.. Tillsammans tar vi emot mer i Södertälje än vad de gör totalt i USA och Tyskland under hela året!!

Inte klokt alls.... Hur tänker våra makthavare???

Nu måste jag plugga, eller rättare sagt nyss...  // J

Sista veckan..

I skolan nu, det känns verkligen som det gjorde när man gick i gymnasiet, det blir tyngre och tyngre och hade jag varit yngre så skulle jag stannat hemma, betyg får man ändå i Sverige om man går på gymnasiet.

Det är så härligt med sommarens närvaro, nästa vecka börjar jag arbeta heltid och sen jobbar jag hela sommaren :-) Kul va?? hehehe.. Nu är det snart dags för EU valet, jag bombarderas av alla möjliga papper från olika partier med olika (lika) önskningar. Jag har ännu inte bestämt mig för hur jag ska rösta förutom att jag ALDRIG kommer att rösta på ett parti som står för privatisering av olika företag i samhället..

Nu ska jag laga lite mat, blir lite kortare inlägg nu på sommaren, hinner liksom inte med att skriva ibland.. Ha en trevlig onsdag.. // J

Sicko...!!

Jag såg den fantastiska dokumentären igår som är gjord av Michael More, den handlar om sjukvården i USA och hur illa det kan se ut om man koncentrerar sig på att privatisera allt i ett land, speciellt sjukvården.

Jag kan lugnt säga att jag fick mig fler tankeställare än jag klarar av men en sak är säker och det är att jag aldrig kommer att rösta på ett parti som är för privatiseringar av vården, människor har alla samma värde och ska ha samma möjligheter till att få hjälp oavsett kön, ålder eller etnicitet.. Det måste finnas en värdegrund...

Annars skulle man förstås kunna bygga upp en sjukvård med två olika ingångar ungefär som när man passerar tullen. Nothing to declare och things to declare, men i det här fallet skulle ena ingången vara för rökare och den andra för icke rökare.. Vad säger ni om det?

Känns det ok att behöva befinna sig i en sjukvårdskö och vänta på mediciner eller läkarvård när man vet att personerna framför dig är rökare och fullständigt struntar i att de själva är orsaken till sin sjukdom? Känns det ok att veta att det är du som betalat operationen för den som har lungcancer och som nu sitter där borta på bänken med en cigarett i munnen?
Jag vet inte jag....

Nåja, jag stannar där tror jag... :-) Jag såg förresten att TV4 hade en gala på tv igår, den var för alla fantastiska mammor!! Säger inte mer än JIPPIE!!!  Tack snälla fru Wesse för din kommentar i din blogg...

Varför vara tyst om man kan provocera? Ha en bra kväll.... // J

RSS 2.0