Striden...

 Jag befinner mig mitt i en strid där kulorna viner runt huvudet, hur jag än duckar och försöker gömma mig så når kulorna fram. När jag skjuter tillbaka får jag känslan av att även de kulorna träffar mig, jag är maktlös. Jag har inget val längre, jag måste ta till starkare vapen. Jag vet att det jag ska göra är rätt, varför känns det då så fel? Det är inte mig jag ska skydda, det är min omgivning.
Usch, jag mår inge bra idag, jag vill bara få lugn o ro, jag vill leva, skratta och älska. Jag vill att mina barn ska sova gott utan rädsla och sorg.... Jag mår inge bra idag....

Det här var inget försök till att dikta, jag bara känner mig så maktlös och ledsen ibland...

// J

Fredag..

Hade en fullspäckad dag igår, heldag med studiekamrater sen hem på en gång, kasta i sig lite mat, hockeyträning, Mac.Donalds och sen var sonen och jag ute och övningskörde. (puh)
Frun hade en liten fest med sina arbetskamrater här hemma, det var sammantaget 15 kvinnor här som satt och drack vin och åt mat, en dröm för vilken singelman som helst! Vilken tur att jag är gift...

Jag läste i ett forum att en man ville ha ADHD på sin registreringsskylt på bilen, fasen vad jag har skrattat efter det! Hur kul skulle inte det vara om en bil kom åkandes med diagnosen på skylten?! Jag tror att varenda "svensson" skulle sätta kaffet i halsen, och hur skulle polisen reagera då? Hoppas han får igenom sin önskan!

Jag är lite tom och inspirationslös idag, kan bero på att jag har en del ganska tuffa uppgifter framför mig under eftermiddagen idag, kan bara säga att min dotter kommer imorgon och ska vara här över dagen, jag är så lycklig! Jag älskar henne högt och varje gång jag träffar henne blir jag lika glad.. Jag avslutar mitt inlägg med en historia jag fick av min fru på mailen, jag skrattade gott få se om ni gör det....

Trevlig Fredag och helg... // J

Doktorn sa: 'Sven, den goda  nyheten är att jag kan bota din
huvudvärk. Den dåliga är att för det krävs  det att vi måste kastrera dig.
Du har ett ovanligt symptom, som gör att dina  testiklar trycker mot din
ryggrad, och det gör att du får denna hemska  huvudvärk. Den enda
lösningen för att minska på trycket är att ta bort dina  testiklar.'


Sven blev chockad och ledsen. Han undrade om han hade  något
kvar att leva för. Det fanns inget val, han var tvungen att lägga  sig
under kniven. När han senare lämnade sjukhuset, var det utan  huvudvärk,
för första gången på 20 år, men han kände det som att en viktig  del av
honom själv saknades. Men när han
gick där, nerför gatan, upptäckte  han att han kände sig som en
helt annan människa. Han kunde börja ett helt  nytt liv, starta om.



Han fick syn på ett skrädderi och tänkte:  'Det är vad jag behöver, en ny kostym!'
Han gick in i affären och sa till  expediten: 'Jag behöver en kostym:'
Den gamle skräddaren tittade på honom och  sa: 'Får se...Storlek 52 blir nog bra...'
Sven skrattade och sa: 'Det är  rätt, hur kunde du veta det?'
'60 år i yrket...' svarade skräddaren.
Sven  provade kostymen och den satt perfekt.
När Sven stod och betraktade sig i  spegeln frågade skräddaren:
'Hur skulle det vara med en passande skjorta  till?'
Sven tänkte efter en liten stund och svarade: 'Visst!'
Skräddaren  betraktade Sven en kort stund och sa sedan:
'Storlek 40/41.'
Sven blev  förvånad och sa: 'Det stämmer, hur kunde du.?'
'60 år i yrket...' svarade  skräddaren.
Sven provade skjortan och den var helt perfekt.


Sven  gick nöjd runt i affären och skräddaren frågade: 'Vad sägs om ett par snygga  kalsonger?'
Sven tänkte efter en sekund och sa: 'Ja, varför  inte?'
Skräddaren tittade lite på Sven och sa: 'Storlek medium blir det  då...'
'Ha ha,' skrattade Sven, 'Nu fick jag dig! Jag har haft
storlek  extra small sedan jag var 18 år!'
Skräddaren skakade på huvudet och sa: 'Du  kan inte ha storlek
extra small, det skulle pressa dina testiklar upp mot  ryggraden och du
skulle få en helvetes huvudvärk...

Tänk att det..

Fortfarande finns människor som anser att man ska släppa droger fritt?! Hur tänker man när säger det? Man kanske inte tänker alls.....Sannolikheten att människor skulle droga mer om det släpptes fritt är relativt stor, vi skulle få möjlighet att droga bort vårt dåliga mående, det är ju ok nu när det är fritt och allt... Näe håll drogerna så långt borta det bara går för de för inte med sig annat än skit och åter skit!! Titta i Aftonbladet så får ni se vem som är åsnan om fria droger...

Jag såg i aftonbladet att föräldrar börjat protestera mot att barnen säljer bullar osv för att få ihop pengar till skolresa. En mamma uttyckte det så att -Varför betala för bullarna jag just bakat hemma själv?! Jag kan inte annat än skratta! Otaliga är de gångerna som jag köpt salami eller bullar eller lotter som jag absolut inte vill ha bara för att sonen ska få åka på läger eller resa.. Det är ett fint sätt att samla ihop pengar till resan, istället för att sätta in 1000 kronor på ett konto så bakar man bullar och köper dem själv, det är bra! Om det blir för dyrt kan man ju alltid dricka vatten till...

Spyr lite på diskussionen, undrar hur många tusenlappar föräldrarna lägger på systembolaget eller på cigaretter, den klagan man får höra då är att "ciggen" blivit dyra men inte ens en tanke på att kanske avstå så att sonen/dottern får åka på läger med kompisar! Tilla alla besvärade föräldrar kan jag bara säga -Lugn det går snart över, barnen blir stora och då får ni annat än bullbak att oroa er för.


Jag beställde kurslitteratur förra veckan, vet ni hur dyrt det är med böcker!? Jag höll på att svimma när fakturan kom, hur fasen ska jag lösa det här tänkte jag? Böckerna måste jag ju ha för tentan kommer att handla om dem, de finns inte på biblioteket och finns inte begagnade...Jobba extra och snåla.... Tänk om vi ska på skolresa sen? Då ska mamma få baka bullar, sen ska jag sälja dem till henne för 10 kronor styck!

Förresten så såg jag att Bill Gates, Jim Carrey, Tom Cruise och många fler kändisar har ADHD... Skönt att man börjar prata om annat än stereotyper...

Ha en trevlig kväll.......... // J

Grattis fru Wesse!

Ville bara säga det!! :-)

// J

En vän...

Ringde och berättade , han var ledsen, han har en dotter tillsammans med sitt ex. När han separerade från sitt ex så separerade han även från sin dotter, allt han gör och försöker göra för att närma sig sin dotter förstörs av exxet.. Efter separationen träffade exxet ortens fyllo och då menar jag fyllo med stora bokstäver! Det har bla resulterat i att dottern som är 9 år gammal idag kan ca 40 olika bortförklaringar till varför man kan supa, hon har lärt sig att det är ok om killen kallar ens mamma för hora, det är ok att vara ledsen varje dag och ha ont i magen när man går till skolan, det är ok att rata sin pappa för han blir bara arg på mamma och hennes nya så vad du än gör håll honom utanför!

Tänk att det kan bli så, hur kan en mamma låta det ske? Hur kan man som förälder fastna vid ett fyllo som förstör ens barns trygghet?  Vad beror det på att mamman skyller allt på andra omständigheter än dem som är sanna när barnet skriker efter hjälp? Vad krävs för att en ändring ska ske?

Pappan berättade för mig att han vaknat en natt  efter en hemsk dröm där polisen stannat utanför hans dörr, han tittade ut genom fönstret för att se bättre och såg då att även en präst klev ur bilen! Han skrek rakt ut för han förstod vad som hänt! Han vaknade sedan upp genomsvettig men glad att drömmen inte var sann.... Fyllot som lever med hans dotter har jägar licens och en massa vapen, i fredags hade han hotat modern och sagt att han ska skjuta horan i i huvudet, till dottern hade hade han skrikit -Jag har aldrig tyckt om dig din jävla unge! Dottern hade ringt honom efter och berättat detta samtidigt som hon skakade och grät, hon sa också samtidigt - bli inte arg på mamma.

Efter jag pratat med honom så satte jag mig ner och grät, jag grät och funderade på vad man ska göra i ett läge som detta, han har gjort allt men utan gehör, soc säger bara att de inte kan göra något och det räcker att mamman spänner musklerna inför soc så låter de det vara. Han är ju pappan i familjen glöm inte det, pappor finns bara de betyder inget.

Det enda han kan göra är att vänta på att dottern ska bli större så att han kan prata med henne på ett annat vis, han ber varje dag för att inget ska hända henne eller att mamman ska få upp ögonen och se hur mycket skada hon gör mot barnet... Det är så sorgligt!!

Pappan sa till mig -Ibland önskar jag att jag vore som en sköldpadda, när det blev alldeles för kallt ute så kunde jag krypa in till mig själv och värma mig, jag kunde värma mig i sorgen, vemodet och vreden istället för att frysa i föraktet, ironin och maktlösheten.

Jag förstod vad han menade, risken är bara den att om man kryper in i sitt skal så är risken den att det blir alldeles för varmt där inne, man kanske inte hittar ut igen och vem ska då berätta för dottern? Vem ska då trösta och krama och erbjuda det normala?

Det känns hemskt att det får vara så, det känns hemskt att ingen gör något! Det kunde ju faktiskt varit jag, men jag, jag hade agerat annorlunda!!

// Visst är det ledsamt! J

Skriva om i bloggen.....

Visst är det så att ibland blir det bara härdsmälta när man ska skriva! Jag sitter o funderar på vad jag ska skriva om utan resultat, min fru skriver om vardagliga saker i sin blogg, hon skriver om sånt som alla pratar om, kallprat liksom. Ibland skriver hon om mer djupa saker, saker som bekymrar och berör.. Det är nog så med bloggandet tror jag, att man ibland bara vill ha det som något ytligt forum där man kan ha en sorts social tillvaro/samvaro med människor man inte känner, där man kan säga saker som man i vanliga fall inte säger till sina nära vänner.. Det fyller en funktion för mig ofta då jag bär med mig en massa funderingar i huvudet som jag bara måste få ur mig, jag har en del obehag och tankar som växer i mitt huvud och om jag inte skriver av mig dem så blir jag som ett ånglok ibland...Det tråkiga är att det blir bara ett vitt blad som jag fyller med mina tankar och funderingar, jag har ganska många besökare som läser det jag skriver, men jag vet inte vilka ni är! Eller en del av er vet jag vilka ni är, men vilka ni andra är som läser här känner jag inte till.. Spännande och kul ibland, frustrerande andra dagar.. Man vill ju veta :-)  Ibland kanske jag förmedlar tankar och funderingar som innebär något för någon, vad vet jag? Hoppas det iallafall, det skulle kännas bra....

Jag har legat sjuk hela helgen, riktigt trött och hängig. Saken med mig när jag är sjuk är att jag kan koppla av på ett sätt som jag i vanliga fall inte kan. Ungefär som att kroppen säger till hjärnan att nu är jag sjuk och behöver vila och då lyssnar hjärnan, märkligt är det. Så när jag blir sjuk upplever jag det som skönt ibland för då blir det lugnt, jag kan stressa av.. Frun sa det till mig igår, -Fasen vad du är lugn o sansad..
Skönt för omgivningen också tydligen :-)  Det är så skönt att slippa lågan som brinner i mellangärdet och som jagar på, det är så skönt att sitta rakt upp och ner i soffan utan att känna "krypet" i benen när man sitter för länge, något MÅSTE ju hända... Fram för mera förkylningar!!

Det finns en man som jag bara hatar så innerligt, när jag växte upp så hade jag en klasskamrat som jag umgicks med ganska ofta. Han hade en storebror som stammade så mycket så han lät som en k-pist med ett outtömligt magasin, det tystnade aldrig, eller han tystnade aldrig! Han gav sig på mig så fort tillfälle gavs, han kallade mig ofta för "finnjävel", han kallade mig för "jävla fläskhög", jag var lite överviktig när jag var liten, det resulterade i att jag ofta badade i t-shirt. En gång när jag var vid badstranden så höll han ner mig under vattnet så länge att jag trodde att slutet nu var kommet!
Jag kan säga att om jag fick välja ut endast en person från skolan som jag minns och tänker på ofta så är det han!! Hur mycket jag än försöker så kan jag inte glömma det. När jag blev äldre så blev jag "enormt tuff" och stark och farlig. Stammaren sprang och gömde sig när han såg mig, han var rädd för mig, men det räcker liksom inte, jag får inte bort hatet mot honom och jag fattar inte varför?!

Vet inte vad jag vill ha sagt med det, bara att få säga orden att jag HATAR stammaren kanske får mig att glömma bort lite en stund iallafall... Tänk om han visste vad han lämnade efter sig från skolan, men o andra sidan kanske det inte har betydelse för honom.....

Nu ska jag vila och vila, kanske plugga lite också.. Ha en trevlig söndag! // J

Sjuk...

Är jag nu :-(  Ligger i soffan och snörvlar och är hur trött som helst! Lämnar ett litet recept såhär på fredagskvällen, kan vara ett alternativ till pencillin eller så!
Ha en trevlig kväll och helg... Prova mitt recept det kan vara bra mot förkylning... // J

Lättlagad och Trevlig Fruktkaka



1 dl socker

4 ägg

2 dl torkad frukt

1 tsk salt

1 dl farinsocker

4 msk citronsaft

Nötter

2 liter whisky




Ta fram en mellanstor skål. Kolla whiskyn genom att smaka. Häll whisky i ett decilitermått och drick. Upprepa.

Sätt på elvispen. Smaka återigen på whiskyn om den fortfarande håller kvaliteten.

Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa igen.

Kolla om whiskyn fortfarande är god, drick ännu en kopp.

Schtäng av elvischpen. Knäck två hönor och schläng i skålen, med all torkad fjukt...

Schätt på elvischpen igen....


Om den fjuktade torken fastnar i schkålen, vrid loss den med en muvschkrejsel. Schmaka sen om whiskyn fortfarande är god.

Schen schka du schila 2 dl schlat, eller nå't schånt. De e' inte schå noga.

Kolla wischkyn. Schila citronsaften, lägg till en mat....sched.....osså

Socker, eller nå't, äsch....vad fan....

Schmörj ugnen. Vrid kakformen på 220 grader, glöm inte att schtänga elvischpen.


Schläng ut schkålen genom fönstret och...schå kolla schen whischyn. Gå å lägg dej...

Vem fan vill ha fjuktkaka....?




Risig...

Ont ihuvudet idag och det kliar i halsen, känner att någon elak liten bakterie försöker få kontroll över mitt immunförsvar :-/
Ligger ner och pluggar i sängen, orkar inte så mycket mer.... Ni vet hur vi män blir när vi är sjuka :-O
Jag har så svårt att koncentrera mig när jag läser så att jag tror att jag ska bli galen ibland!! Det är verkligen ett rent h-vete när man måste läsa! Vet inte hur jag ska lösa det här... Jag klarar av att läsa en liten bit i taget men sen svävar jag iväg, jag märker det inte ens förrän jag börjar vissla på en låt eller så! Helskumt *s* Föreläsningar fungerar mycker bättre, jag har näst intill fotografiskt minne, otroligt vad hjärnan bara suger upp info som en svamp! Synd att det försvinner sen :-(

Vi sålde huset och fick till och med mer betalt än vi begärde mitt i finanskrisen :-)  Frun har fullt sjå att springa i möbelaffärer och surfa runt och leta soffor och sängar på nätet, det planeras för fullt!
Jag då? Jo jag har redan sett ut vilken tv vi ska ha och vilken dator sonen ska få så jag är nöjd...

Nu ska jag dyka ner i sängen och fortsätta läsa/vissla :-/

Ha det gott alla glada och trevliga.... // J

Döden..

Som vän eller fiende?
Min son sa till mig häromdagen att han börjat tänka mer på att jag och hans mor kommer att dö ifrån honom en dag. Han är 16 år gammal och känner att döden är obekväm, han frågade mig om hur det kändes att inte få leva och se när han och hans syskon växer upp. -Det måste kännas hemskt, sa han.
Det känns hemskt, jag lovar att det känns hemskt tänkte jag för mig själv. I samma andetag tänkte jag på att ´min mamma är gammal, mina vänners föräldrar är gamla. Folk dör och vi ska försöka normalisera döden, vi ska försöka acceptera att döden finns. Varför ska något som känns så hemskt  normaliseras? När jag tänker på att andra dör i min närhet så känns det hemskt, så jag förstår vad sonen menar. Vad händer när vi dör då? Jag brukar tänka på det när jag ser gamla filmer eller foton på människor som varit döda i exempelvis 50 år eller mer, var finns de nu? Vi får en kort stund på spelplanen och sen försvinner vi, allt vi skapat och gjort städas liksom undan. Allt jag gjort under min livstid betyder något för någon men bara en kort stund. Jag måste få säga att jag funderat mycket kring det här sedan jag passerade 40 strecket. Jag har sett döden på nära håll och vet att jag måste försöka försonas med tanken att döden finns. Jag kan ändå inte låta bli att fundera på varför jag gör allt och för vem... Kanske är det för mina barn och för att jag vill att de ska få det bra.. Om jag är en bra människa så är det bra att jag lever, hur är det då om jag är en dålig människa? Jag har svårt att uppfylla mitt inre med ro, jag har svårt att sätta mig ner och njuta av livet. Frågan om vad livet går ut på blir ganska väsentlig då för det går så fruktansvärt fort....
Vilka frågor..? Jag gör som jag brukar när jag skriver om döden, jag använder mitt favoritcitat av Shakespeare..

Vem skulle dra bördorna och stöna och svettas under livets ok, om vi inte fruktade för något efter döden, det oupptäckta landet från vars gräns ingen har återvänt? Shakespeare Hamlet

Ha det gott// J

Helgens nyheter!

Visst är det konstigt att helgens viktigaste nyheter är hur det gick i let's dance och könslaget förlåt körslaget ska det ju vara! Det är med förfäran jag tittar på dessa program emellanåt, jag måste ändå få säga att jag är imponerad när Samuelsson kliver ut o ruskar på höfterna så Mr. Irving håller på att trilla av stolen :-), Det verkar som att de stora och tränade herrarna kan det där med dans bäst av alla, titta bara på Martin Lidberg som var med och vann för något år sedan. Att man sedan visar ren mobbing på bästa sändningstid verkar vara en bisak i sammanhanget, att Kitty blir behandlad som skräp av deltagarna i juryn tycker jag är hemskt, är det inte ett "lekprogram"? Varför tillåter TV4 detta? Tänk på alla barn som ser programmet och som får signalerna att det är ok att trampa ner en deltagare bara för att hon är lite egen och speciell. Ni förstår, man inte får vara egen och speciell i detta mellanmjölkens rike Sverige.

Sen kommer nästa katastrof! Wells utslagen i könslaget förlåt körslaget var det ju!! (hm)  Visst är det hemskt att det blev så! Eller har det betydelse?? För mig har det då ingen betydelse alls, det kan vara kul och underhållande att titta en stund, men bara en liten stund sen räcker det. Att Gry glider omkring där i gjutesäck gör ju inte saken bättre.

Hur långt ska de gå i alla underhållningsprogram? Stjärnor på is och dansbandskampen var rent hemska i mina ögon, det finns liksom ingen hejd, sen var det väl dessutom en ganska vältränad herre som vann även i stjärnor på is?! Markus Fagervall, alla medelålders kvinnor fick svettningar i soffan framför tv-n igen och antagligen samma glansiga ögon som Mr. Irving :-)
Det jag tycker är lustigt är att det kan skrivas hur mycket som helst om hur kvinnor får ett bättre sexliv tacka vare alla "snygga" män som syns i dessa program, det är tillåtet att prata om hur det "pirrar" när sexiga Markus åker skridskor om man är kvinna och närmare 50 år gammal, då är allt ok bara för att man är kvinna! Våga ens nämna samma sak när Marie Sernholt åker på isen om du är man och 50 år.

Den enda nyheten som jag bokstavligen matas med och funderar på om den är intressantare än alla lekprogram jag precis varit inne på är kriget i Gaza-remsan, jag får se hur Israelerna bombar oskyldiga människor i Gaza eller ska jag kalla det för Palestina? Orkar man titta på det här och ta till sig det hemska när det aldrig tar slut? När det alltid har funnits och det verkar på något konstigt vis som att det aldrig kommer att försvinna! Visst är det hemskt att se att barn dör i kriget, visst är det hemskt att människor har det så, men är det inte så att Hamas i Gaza ständigt skickat iväg missiler mot Israel utan adress, de har hamnat precis var som helst, dagisar, skolor. Det här är på något vis en reaktion ungefär som att "NU RÄCKER DET" från Israel, jag vet inte men jag ger upp, jag tror att många ger upp för det tar aldrig slut! Om jag inte har helt fel så står det i Bibeln att Israel kommer alltid att befinna sig i krig.

Nog för nu, mycket tankar och funderingar, ha en trevlig måndag :-)

// J

Ärlighet....

Visst är det ett spännande ord! Det är lätt att använda och lätt att missbruka. När är man ärlig då? Det finns olika sätt att vara ärlig på och jag tror att man som person väljer när man ska vara ärlig och inte. Vi kan göra saker mot varandra i exempelvis ett förhållande som är onda handlingar. Jag har varit inne på det här med otrohet tidigare så jag spinner vidare lite grann. Om den ena parten i ett förhållande är otrogen, han/hon kommer hem och känner sig som en riktigt genomrutten människa med smaken av dåligt samvete och oärlighet i munnen. Här kommer ärlighetsfrågan in som jag tycker är spännande, nu ska den oärliga handlingen "städas" bort med ärlighet, nu ska sanningen fram om otroheten, nu ska allt bli bra för ärlighet gör allting bra!?!? Jag vet inte riktigt om det finns någon väg tillbaka till ett ärligt förhållande i en situation som denna, tilliten och förtroendet är söndertrasat och ordet ärlighet får en nedsmutsad kant på grund av att man satt ett o framför ordet innan. Tänk vad lätt det är att använda det här ordet, jag kan säga i stort sett vad jag vill till andra människor och försvara det med orden -Jag var bara ärlig! Jag är en ärlig människa! Det blir mer som en undanflykt, man kan försvara sig med att man är en ärlig person för då är det ok att säga vad man vill. Det tycker jag är oärligt! I min värld är det så att den ärligheten jag mår bäst av är den jag har mot mig själv, visst är det bra att få feed-back från andra för att man ska kunna ta sig vidare framåt, visst är det bra att få "ärliga" åsikter från andra så man inte springer vilse i sig själv.
Men den ärlighet vi alltid mår bäst av är den vi har med oss själva! Om jag inte är otrogen så behöver jag inte åka hem och vara ärlig mot min partner. Om jag sitter ner hemma och känner mig illa behandlad så kanske jag ska gå tillbaka till mig själv och fundera på varför jag känner mig så. Om jag har en massa drömmar och funderingar om hur livet är och hur livet borde vara, så kanske jag måste börja med att vara ärlig mot mig själv istället för att klanka ner på omgivningen. Om jag lever ett liv som jag egentligen inte vill leva, om jag begränsar mina önskemål på grund av att andra i min omgivning tycker att mina önskemål är orimliga, lever jag då med ärlighet, är jag då ärlig mot mig själv?
Visst är det svårt!! Jag önskar så innerligt att alla skulle kunna leva mer efter att vara ärliga mot sig själva, jag önskar att alla ville förändra sig själva istället för att stirra sig blinda på sin omgivning och tycka att de är konstiga!

Min syster tar upp det i sin blogg och jag håller med fullkomligt!

Ha en trevlig helg och jag måste lägga en länk till en fantastisk låt av The Script! Lyssna på texten och njut! Jag har lagt länken i sidan under övriga länkar på grund av att jag inte riktigt vet hur man lägger in den i texten!! :-/


Allt gott// J                                    


Budet...

På vårt hus kom till slut :-)
Det innebär att vi kommer att sälja huset och flytta under våren, lcd- tv ska köpas och eftersom frun tjatar måste jag även skriva under på att ny soffa ska köpas!  Måste ha någonstans att sitta när man tittar på den nya tv-n :-)
Idag kommer min älskade dotter hem till mig, jag ska åka o hämta henne vid 14-tiden, jag är lika lycklig varje gång jag träffar henne.. Inte för att förringa värdet av de andra barnen, jag 'älskar dem lika mycket men jag träffar av olika anledningar inte min dotter lika ofta!
Idag kom betyget på det första arbetet jag lämnade in i kursen som jag precis avverkat, jag fick ett C, det innebär väl ungefär som ett VG eller ett lite starkare G. Jag är iallafall väldigt nöjd med det. Nä nu ska jag säta mig i bilen och åka iväg o hämta dottern, jag har känt mig lite inspirationslös och trött nu i en par dagar men jag hoppas snart vara tillbaka i samma goda (?) form.. Lämna gärna ett avtryck i gästboken om ni springer förbi..
Fru Wesse jag håller tummarna stenhårt för att du ska få jobbet!! Var försiktig när du promenerar, du kan skära dig på broddarna :-)


// J

Ville bara...

Önska alla en trevlig onsdag! Sitter vid datan och ska avsluta ett arbete till skolan och ser genom fönstret att solen skiner :-) det ser verkligen härligt ut!!
Jag känner mig lite under isen och har så gjort i några dagar, vet inte riktigt vad jag ska göra för att slippa dessa svackor.
Jag startade dagen med att träna, jag var på gymmet redan klockan 09,00! Jag trodde personalen skulle svimma när jag kom nertrillande *s*. Ska anstränga mig hårt för att få upp näsan ovan iskanten.

Ha d gott och ta hand om varandra! // J

Är det så svårt?

Visst är det svårt med relationer! Visst är det så att vi alltid har en gnagande känsla inom oss där vi gärna vill bestämma hur allt ska se ut! Allt ska gärna vara på mitt sätt och inget annat! Det blir och är svårt ibland att få ihop allt.
Jag kan säga att det är svårt att få ihop saker när man flyttar ihop och har barn med sig från tidigare förhållanden. Relationen man har till sitt barn har inte ens nya partner, partnern (bl.a jag själv) går gärna runt och vaktar på de olika situationerna för att se att föräldern verkligen tyglar sitt barn och visar vad som är rätt! Barnet känner genast av situationen och vet hur man ska göra för att få föräldern att sätta sig bredvid och ge stöd mot den nya partnern. Visst är det så att barnen ska få rätt, de ska få känna att de är uppskattade, de ska få känna kärlek! Ska det då finnas en partner med i sammanhanget som samtidigt hackar ner på allt ens lilla ögonsten gör? Visst är det sjukt?!
Allt som tidigare var självklart blir helt plötsligt ifrågasatt, nu måste man förklara varför man gjorde som man gjorde med sitt barn. Där sitter någon med öppen mun och himlande ögon och svär över ens barn.... Svaret på min fråga är att det är svårt! Att jag skriver som jag gör nu finns det egentligen ingen direkt orsak till utan jag känner mig bara sådär oerhört frustrerad och irriterad! Jag kan känna mig så ibland, det bara brinner i mig och jag har lust att välta hela huset!!!!
Varför jag får dessa "bryt" vet väl alla som läser min blogg numera! :-/

Nu ska "positiva ville" göra något annat en stund, kanske gå ut o välta några bilar eller så......

Hej hopp // J

Jag har förresten köpt biljetter till The Script som spelar på Nalen den 16 februari!  Det ska bli en höjdare :-)

Mia Törnblom...

Är en spännande människa att lyssna på, min fru har köpt två böcker av henne och hon säger att det är fantastisk läsning. Jag tror henne, när jag ser henne på tv eller lyssnar på henne när hon pratar så känns det att det finns en massa energi som är positiv och säkert ger glädje åt många. Det sorgliga är ändå när man hör människor tissla och tassla med varandra med orden -vad stark hon är som tagit sig ur drogträsket eller -kul att det går bra för henne men man får inte glömma bort vad hon är för något!
Det är alltså ändå så att hon hos vissa är knarkaren och inget annat, det vore väl synd att se henne som en människa bara som haft det tufft och klarat det?
När jag mådde riktigt dåligt och inte visste vad jag skulle göra med mitt liv så fick jag tipset av min fru att kontakta Mia, där kunde jag få vägledning och coaching som kunde vara bra för mig. Jag skrev ihop ett brev där jag förklarade min situation och att jag inte riktigt litade på den allmänna sjukvården och därav vänder mig till dig. Jag fick ett mail tillbaka där det stod att Mia har fullt upp med föreläsningar och dylikt men det skulle gå bra om jag vände mig till hennes företag Personligutveckling och få kontakt med någon annan av hennes coacher. Jag bifogade ett brev med mailet där jag förklarade ganska utlämnande vem jag är, jag berättade också mer allmänt om vilka drömmar jag har osv. Detta var två månader sedan och jag har inte hört ett dugg från någon av dem, inte ens ett mail.
Det blir en lite svår situation och det dyker upp frågor. Var är mitt brev som jag var ganska öppen i? Vem har läst det? Vad har de gjort med det? Återigen så är det nog mig själv jag får "banna", hur fasen kunde skriva detta öppenhjärtliga brev utan att veta vem som skulle läsa det? Hoppas bara att de kastat mitt mail i soporna så att det inte cirkulerar bland en massa anställda inom företaget, hoppas att de är så seriösa som de utger sig för att vara! Jag kan få känslan av att som coach åtar man sig gärna de lite finare och rikare företagsledarna för där får man den referensen som man behöver och där får man bra betalt! Jag kanske inte riktigt passade in bland klientelet de är vana vid!

Ha en trevlig måndag!  // J

Söndag och nytränad!

Sitter vid datan en stund och kopplar av bara,, "chillar" skulle jag sagt om jag varit i tjugoårsåldern :-)
Precis tränat, duschat och rakat mig för att inta en måltid bestående av kyckling med ris, hur gott som helst!
Mår förträffligt just nu måste jag säga, veckorna går tillbaka till det normala och dagarna börjar snart bli ljusare, härligt va?! En sak jag lagt märke till när jag tränar är alla nyårslöften! Det är nästan mer kul att titta på alla nya människor som tar sig till gymmet efter julens frosserier och tolvslagets löfte om ett nytt liv år 2009, än att träna själv. Där står jag på löpbandet och värmer upp i tio minuter och ler för mig själv. Först ser man det äkta paret som kommer ner i märkeskläder och nya vattenflaskor som det står "peak" på, julklappar till varandra kanske? Strax efter kommer "kalle kula" med bermudasshorts från slutet på 90 talet med en urtvättad gul t-shirt som det står "like it 69" på. Grabbgänget kommer nerstormandes i "Björn Borg" shorts med tillhörande t-shirt, samtliga har mössor på sig och de enda muskelgrupper som får träning är armar och bröst! *s*
Det är en uppsjö av olika människor, jag bara älskar att se denna iver att starta sitt nya liv! Jag måste tillägga att instruktören har fullt upp, inte en lugn stund. Jag pratade med henne innan jag åkte hem och hon sa bara skrattandes att snart är rushen över och allt går tillbaka till det normala, nästa gång de kommer är i januari 2010! Hehehe......
Vad ska man säga? Visst är det härligt!! Själv tränar jag för mycket och behöver ge ett löfte om lugnare träning och mer sällan! Vi får se hur det går, vill det sig riktigt illa är jag tillbaka på gymmet i början på 2010 i urtvättade shorts och ett linne från år 2000, magen hänger utanför och valka........Näe, det kommer aldrig att hända!! Hoppas jag!

Ha en trevlig kväll!! // J

Rödluvan och vargen!

Lägger in en historia idag som min fru fiskat upp och lagt i sin blogg :-)
En lite annan bild av varför vargen till slut blev ilsken på den lilla flickan!


                                                                          


Rödluvan var på väg till mormor, korgen med dagens nybakade bullar höll hon under armen. Rätt var det var så fick hon syn på vargen som satt bakom en stor sten vid sidan av stigen. Rödluvan gick fram till honom:
- Hej, vilken fin päls du har.
Vargen tittade storögt på henne, reste sig och sprang iväg längst stigen. Rödluvan traskade, något förvånad, vidare, men efter en liten stund såg hon vargen igen sittandes bakom en sten och grina illa.
- Hej varg, vilka stora, vassa tänder du har, sa Rödluvan.
Vargen studsade upp och pinnade iväg så kottar och barr yrde längs stigen. Återigen traskade Rödluvan iväg, ännu mer förvånad än tidigare. Efter en liten stund såg hon vargens öron sticka upp från ett dike. Nu hade hon blivit riktigt nyfiken:
- Hej varg, vilka fantastiskt långa öron du har!
Vargen såg irriterat på henne.
- Nä, nu får du fan ta och ge dig, kan jag få skita ifred eller?



Ha en trevlig lördag!  // J

Otrohet..

Frun min hade tittat på ett program på tv som handlade om just otrohet. Hon var liksom lite blek om nosen när hon tittade på mig och sa - enligt programmet så är var tredje man otrogen! Sen kontrade hon med att ställa frågan -vem är de otrogna med då? En alldeles utmärkt fråga enligt mig själv.
Jag har tagit del av en annan utredning som säger att kvinnor idag är otrogna precis lika ofta/mycket som män så jag tror inte att det finns någon skillnad. Visst är det skrämmande när man hör dessa siffror! Ställ upp nio av dina manliga vänner på rad och utav dessa så skulle alltså tre personer vara otrogna!? Hemska tanke..
Att kvinnor är otrogna precis lika mycket som män kan ju bero på att man idag har ett mer jämlikt samhälle, när man jagar efter jämlikhet så tar man inte till sig bara de bra sakerna utan även dem som är dåliga! Det är väl märkligt att kvinnor uttalar sig om vilka sluskar männen är när de är otrogna, bara för att bli precis lika "sluskiga" när jämlikhetens kraft visar sig!? Eller kan det vara så att kvinnor alltid varit otrogna precis lika mycket som männen men det är mer ok att prata om det idag när kvinnor har blivit så "starka"? Då skulle det återigen falla tillbaka på människan istället för könet, vi är inte så olika trots allt. Varför är vi otrogna då? Visst känns det lite förlegat att följa en institution som giftermål i kyrkan där man svär evig trohet bara för att gå hem och konstatera att man behöver otrohet för att känna sig uppskattad. Kanske man ska avskaffa dessa åtaganden som finns vid ett äktenskap, de följs ju ändå inte? Det kanske är dags att släppa alla måsten för att få människor att börja ta ansvar igen, någonstans så måste alla börja se vad som är rätt och vad som är fel! Det är INTE rätt att vara otrogen vilket skäl man än har! Man skadar sin partner och man tappar all respekt för sig själv, man behöver leva efter vissa gränser och en viss moral för att må bra, jag tror så med viss erfarenhet! Om man känner att man börjar ledsna på sin partner så är det nog bättre att vara öppen med det istället för att gå ut och "prassla", var sak har sin tid. Det är alltid den som är otrogen som gör fel, vi kan aldrig skylla på omgivningen eller vår partner för vår otrohet. -Min man har blivit så tjock och ser mig inte längre! eller -Min fru vill bara passa barn och sova. Nä orsaker som dessa skulle inte få mig att vara otrogen iallafall... Visst är det enkelt att hitta anledningar om vi vill vara otrogna, men jag tror att vi måste hitta anledningarna till att vara trogna för det är där det verkar brista!

Ha en härlig helg! (Helg igen?)  Som grädde på moset så startar Let's dance ikväll :-/  Jippie eller nåt!!??

// J

Reaktionen..

Man får när man läser om pedofiler är en reaktion som jag antar att en massa människor delar med varandra, jag tror inte att det krävs så mycket förklaringar kring känslan som uppstår. Min syster skriver i sin blogg att en pedofil som förgripit sig på barn ska hängas ut varje dag i livet, han ska lida varje dag. Anledningen till det är att barnet som blivit utsatt lider varje dag! Jag kan inte annat än hålla med!! Men jag är beredd att gå steget längre, jag tycker att våldtäktsmän också ska hängas ut, för om en kvinna blir våldtagen så har jag svårt att tro att hon hämtar sig helt efter övergreppet. Problemet nu som kan uppstå är att vi måste vara säkra på att förövaren är skyldig till 100 procent, för tänk om han är oskyldig?! Vad händer då med förövarens liv? Ska det vara så att människor som begår vissa brott ska visas upp för allmän beskådning så att de kan stenas till döds? Om jag har en son som knarkar ihjäl sig på grund av att han får droger gratis eller köper dem billigt av en langare som lever ett flott liv på sin försäljning, är det ett mer ok brott då?
Är det så att langaren valt en bättre kriminell väg och förtjänar immunitet?.. Jag är inte säker på det...
Det jag vill ha sagt är nog att det är farligt att gå sin egen väg och börja hänga ut vissa människor offentligt beroende på vad de gjort, jag är beredd att hålla med om att jag gärna skulle se pedofiler och våldtäktsmän på bild för att veta om var de finns. Jag vill kunna skydda mina barn och andras barn från dessa människor! Problemet  är ändå att det alltid kommer att finnas oskyldiga som kan drabbas! Vad tycker jag då egentligen? Jag tror nog att det är väldigt uppenbart vad jag tycker! Jag har sett en sida som en kriminell organisation håller i, de lägger även ut namn och bilder på förövare, det stod en del om det i Aftonbladet. Jag lägger länken här så är det upp till var och en om man vill läsa där!
http://www.kriminellt.com/news.php

Ha en trevlig början på ett nytt härligt arbetsår!!  // J

Sjukstugan...

Kan vi nog kalla oss för idag! Frun ligger däckad och jag går runt o känner mig som en illamående hundraåring! Tänk att det kommer nu när ledigheten går mot sitt slut?! Vi får se hur det blir imorgon med arbete för frun, risken är att hon ligger här hemma och vilar någon dag till!
Jag själv ska återigen uppta mina studier, ska bli kul att sysselsätta sig med annat än äta,sova och träna! På tal om träning förresten, idag när jag gick ut från gymmet efter ett pass så stod där ett par som tidigare tränat och rökte!??? Jag måste återigen ifrågasätta människors förstånd när de väljer att röka! Hur kan man år 2009 fortfarande välja att röka när man vet dess konsekvenser? Vad krävs för att människor ska förstå hur farligt det är med rökning? Jag kan inte annat än förundras när jag ser människor med en cigarett i munnen... Mycket dumt kan man råka ut för och många situationer kan få oss att göra konstiga val ibland, men rökning???? Kom igen!!!

Nu ska jag lägga mig i soffan och prata med min "skakiga" fru!!

Ha d // J


Idag har vi varit..

och hälsat på våra söner och druckit kaffe! De hade köpt 3 semlor a' 25 kronor styck och tror någon att vi skulle få en semla till kaffet??? Nääääeee du, vi fick havreflarn och sen skulle grabbarna och flickvän äta semla! Tack o lov så väntade de till vi åkt därifrån! Tänk hur man är i den åldern, en kille i 20-årsåldern klarar allt, och då menar jag allt!! Det är hisnande att sitta o lyssna på deras resonemang och hur man löser alla sorters problem, ingenting är omöjligt!! En tjugoåring kan allt, varför inte ha en tjugoåring som president? Då skulle det räcka med en president för hela jordklotet! Nä nu ska jag vara snäll *s*, kul att lyssna iallafall och bli påmind om hur man själv resonerat en gång i tiden.... På väg dit nämnde frun att hon började få ont i huvudet, hon brukar få migrän med jämna mellanrum och då ligger hon däckad i en par dagar! Innan vi åkte hemåt tog hon citodon, hon blev blekare och blekare i bilen och nu ligger hon helt utslagen och sover.. Stackare säger jag, jag har alltid tänkt att migrän är bara huvudvärk, men ack så fel man kan ha!! Hon är helt däckad!!
Nä nu ska jag leta efter en pokersajt o spela lite, på fredag kväll är det poker kväll här och då måste jag vara förberedd ordentligt för min och frugans utmanare är grabbar i tjugoårsåldern och ni vet redan hur duktiga de kan vara!!

Ha d gott // J

Medicin med d samma....

Jag är tvungen att erkänna nu att medicinen gör mig gott :-/
Jag har kämpat som en idiot för att bli av med biverkningar och vissa dagar har varit rent helvetiska. Min omgivning säger till mig att jag blivit annorlunda sen jag börjat äta medicin, jag har hela tiden tyckt att det är dravel och att jag minsann inte har adhd. JAG är inte som "dom" med den diagnosen osv....
I nyårshelgen bestämde jag mig för att låta bli medicinen för att bevisa för mig själv och alla andra att det går bra ändå. Efter tredje dagen stod jag inte ut längre, jag fick tillbaka mitt sura lynne, jag kände mig sådär taggig som man kan vara när man är väldigt trött och irriterad. Jag tog medicinen och helt plötsligt blev jag lugn, jag fick tillbaka den här trevliga sidan jag har. Min fru sa till mig -Det är den där sidan jag älskar. Min dotter kramade mig länge och sa -Pappa du har blivit så annorlunda, du har alltid varit en bra pappa men du har blivit så mycket snällare och lugnare, min bror och jag pratade om det och han tyckte likadant! Vad ska man säga?? Rörd blev jag och frågade mig själv samtidigt om hur hemsk jag egentligen varit?! Lätt att drabbas av  en sorg samtidigt i all glädje, nu ser jag vad som kunde hjälpt mig tidigare, saker kunde sett så annorlunda ut. Vill inte stanna i den tanken, gjort är gjort och jag är beredd att gå vidare med en målsättning klarare än någonsin, jag vill bara bli en bättre människa och fortsätta att utvecklas, jag vill vara glad och rolig, jag vill känna kärlek, jag vill känna sorg. Det känns ovant men det är härligt!!
Det som jag måste påpeka till er som läser här och kanske ibland funderar över adhd hos er själva eller hos någon annan.
Det finns olika sorters adhd glöm aldrig det!! Placera inte er själva eller andra i förbestämda fack för det stämmer inte!!
Likväl som det finns olika människor med olika kvaliteer, olika intelligenser så är det likadant här!! Alla beter sig olika med sina förutsättningar!!
Jag har accepterat min diagnos idag och jag är så tacksam för att jag fått hjälp, jag hade aldrig kunnat må som jag gör idag utan den!!
Ha nu en trevlig söndag kväll, själv så ska jag se på film igen :-), förresten så tränade jag lite lugnare än jag brukar :-)

// J

Frankie Boy!

Jag älskar hans musik! Nu är frun och jag ensamma efter att hennes far åkt hem och barnen åkt till sina andra föräldrar. Efter vi kört till Arlanda och lämnat av barn så åkte vi o handlade mat och hyrde två filmer.
Vi har precis avverkat kycklingklubba med avocadosallad och vitlöksbröd till detta drack vi ramlösa :-) hehehe... Nu ska vi gå på kaffe och tiramisu-glass allt ackompanjerat av Frank Sinatra! Jag menar att man inte behöver alkohol om man har Sinatra, musiken är så avkopplande!! Rekommenderas varmt!!
En sak jag upptäckte när vi var på affären och sprang mellan hyllorna var när vi stannade till vid intimhyllan, det finns numera trosskydd med en doft av jasmin??!! Jaha? Hmmmmmmmm..... Jag tänker inte gå djupare in i diskussionen men kan inte låta bli att fundera på varför?? *s*... Vad kommer härnäst? Nä nu hör jag att kaffebryggaren slutat puttra men frugan börjat harkla sig och här luktar det jasmin :-) dags att avsluta bloggen för idag!
Imorgon bitti ska jag träna och hoppas vid gud att jag kan ta det lite lugnt så att inte träningsvärken tar kål på mig igen!!  Allt gott......

// J

Det är svårt att komma..

Fram till datan här hemma just nu! Svärfar är fortfarande här och har fått dille på att spela "snodd", sitter vid datan och svär som en tonåring emellanåt när det inte går som han förväntar sig :-)
Frun är ledig, fruns son är här, min dotter kommer var och varannan dag, min son är här... Ja det blir liksom inte så mycket tid över till bloggandet.. Nyår har varit fantastiskt iallafall, god mat och framför allt mycket mat, godis i mängder :-)

Fick så dåligt samvete så att jag körde ett stenhårt boxpass häromdagen, det var inte d smartaste kan jag säga :-/ FY F.N vilken träningsvärk jag har.. Jag går omkring som en gammal gubbe här hemma och gnäller när jag kliver upp ur soffan, det kommer att bli ändring när helgerna är över, det är helt säkert!!!

Pratade med en polare igår som jag tränat mycket tillsammans med, jag har som jag tidigare skrev om ett förflutet inom kampsporter, jag har bland annat svart bälte i judo och har boxats. Nåväl min vän vill att vi ska börja brottas lite igen en par gånger i veckan, ja d är väl kul, men hur gör man när man ska köra lugnt? Vi har försökt men d slutar alltid med stenhård träning istället för motion! Tyvärr så är det så att kroppen inte orkar med  samma tempo som förr, det är bara att inse det!! Ungefär för ett år sedan körde jag ett stenhårt pass och det slutade i att min hälsena gick av :-(
Hur gör man för att köra lugnt???? *s* Det är väl ålderdomen som kommer....
Jag tänkte på det idag när vi var i ishallen för att barnen ville åka skridskor, frun hade tagit med ett sittunderlägg till hallen *s* Jag knöt skridskor för glatta livet och när jag var färdig tittade frun på mig och ropade högt bland alla människor - sätt dig på underlägget så du inte får prostatit!! Folk tittade och log.... Jag hade på tungan att skrika - behövs inte idag älskling för jag har blöja på mig!! 

Det hade varit kul men jag vågade inte :-)

Ha nu en trevlig helg (igen), snart blir d vardag och då gnäller jag över det!!

// J


RSS 2.0