Vaknade upp i morse...

Och kände mig allmänt "dassig", ungefär som ett utskitet lingon.. Hela natten har jag vaknat i omgångar och inte riktigt vetat om jag sovit överhuvudtaget! Hur jag än beter mig så kan jag bara inte koppla av vissa nätter och hemskt är det! Blev lycklig när jag såg att klockan var 07.00. Mardrömmarna har avlöst varandra på löpande band... Hua!!! Det är nog såhär att ha en störning som inte låter en koppla av... :-(   Finns det någon där som känner igen sig?
Sen har dagen bara trillat på, svärfar och jag åkte till affären för att inhandla råvaror till nyårsmenyn och jag kan lugnt påstå att vi inte var de enda människorna med den tanken! Fasen vad med folk det var överallt! Finanskris?! Pyttsan!!
Imorgon ska vi ha mysigt hela dagen med barnen här, vi ska äta plockmat på dagen för att satsa på en fin meny på kvällen som bland annat ska bestå av lättgravad helstekt oxfile med svampcanneloni och portvinsgräddsås.. :-) sen blir det smälla av...
Vet ni vad som är det värsta?  Jo att hur jag än försöker hitta den där myskänslan som man ska ha så har jag den inte, jag vill så gärna att allt ska bli bra så jag kväver mig själv i en sorts ångest över hur fel det kan bli!!
Jag försöker liksom regissera hela dagen i förskott i mitt huvud och nåde den som avviker från min plan som jag har!! Det går inte att beskriva den känslan jag har, ungefär som att jag är ansvarig om någon inte trivs.. *suck*... Så är det att ha adhd och jag är så jävla less på det ibland!! Less blir jag.............

Ha nu ett riktigt GOTT NYTT ÅR!  Om jag inte tittar in här imorgon under dagen säger jag bara, Gör ALLT som jag inte skulle göra!!


// J                                                           

Dagens rätt...

Blev träning :-)  Hur skönt som helst att få träna av sig all matångest som hänger efter en när man försöker glömma allt man stoppat i sig *s*. Hemma igen nu efter att ha varit nere på stan en sväng och inhandlat nya råvaror som ska tillredas och äta... hehehe...
Jag har min svärfar här över nyår och han lagar just nu något som han kallar "bondsås" och det ska vi äta med kokt potatis, jag har sett att det finns fläsk med i bilden och då vet man att det blir gott!!! Jag är ju kock i grunden så jag tycker att det är hur skönt som helst att slippa stå vid spisen ibland, men nyårsmenyn ska jag stå för.... Tänk vilka mängder med mat man proppar i sig, det blir alltid rester (nästan alltid) kvar som man sen slänger i soporna! Hua vad orättvist va?? Vissa människor har knappt mat för dagen. För att fortsätta spinna vidare på slöserierna så måste jag få säga att vi varit o tittat på en storbilds-tv, en "Samsung" platt tv som vi eventuellt ska köpa :-) ,, jag är nog en liten prylb..! *s*
Nä nu står frun o rycker i mig o säger att vi måste betala räkningarna, måste man alltid göra det??

Ha d gott i mörkret // J

Dvalan...

Vill liksom inte släppa :-)  Hur skönt är det inte att gå hemma o bara slappa i mjukisbyxor?! Igår kväll åt vi lammstek med ett härligt rödvin till, svärfar är här o då brukar det alltid bli lite extra på kvällarna såhär när det är storhelg! Det innebär mer direkt att jag har en begynnande hvudvärk idag :-/ förbannade lammstek!! *s*
Julen har traskat förbi och gett med sig lite paket även till mig, maten verkar aldrig ta slut, kylen är fortfarande full med köttbullar och prinskorv *suck*, less nu eller?!  Vilket lyxproblem va?
Jag såg lite på "änglagård" på tv-n igår, jag tycker att det är en så härlig känsla i den filmen, jag älskar verkligen Ernst Günther i rollen som den snälla gubben och när han dör i slutet så är det svårt att hålla tillbaka tårarna, vet inte varför men d har alltid varit så när jag tittar på filmen :-/  han är (var) en sååå bra skådis!
Ok mina vänner, nu är det dags att landa lite i soffan, kan hända att jag intar ryggläge och vilar lite till :-)
ha en trevlig söndag (har ingen koll på vilken dag d är) eller vad d är för dag :-/

Se upp för lammstek det kan ge huvudvärk :-/ // J


                                                            infogad bild

EN AV SVERIGES BÄSTA SKÅDISAR!!!

Julen är låååååång....

magen full av mat och trött hela tiden :-)
Kanske så  d  ska se ut när d är jul?! Nåväl, uppar lite mer och längre när mättnadskänslan lagt sig och orken hittat tillbaka! Vet nu vad mitt nyårslöfte ska bestå av :-/  Träning träning träning!!

Ha d gott :-)  // Jultomten

GOD JUL!!!!!

Önskar jag till alla!! Var rädda om varandra och ta hand om barnen lite extra!

// J


                                   

Såhär dagen före dopparedagen...

Vad ska man då blogga om? Det känns som att lugnet ska komma och alla bara sätter sig ner och väntar på att barnen fått sina klappar så man får vila... Kvällen innan tycker jag personligen är den bästa tiden vid jul, just känslan av vad som komma skall, eller förväntan som lyser i ögonen hos barnen..Mina barndomsjular minns jag med glädje, om det är något jag borde säga till min mamma så är det att jularna var mysiga, det är viktigt att få det sagt. Det är så lätt att prata om allt det där som var dåligt. Jag minns när min syster och jag fick ett rör med godis på julaftonsmorgonen, vi tassade ut i soffan och tittade på morgon tv med Beppe och mös... :-) , jag vill för allt i världen aldrig glömma det.
Min far hade svårt att hålla sig nykter, men julen var helig även för honom och det är jag tacksam för, att han sedan var den största idiot som fått plats på jordklotet är en annan sorglig historia! Han dog 46 år gammal av sprit och tabletter ensam i en lägenhet....Men han hade upplevt julen...alltid något..
Jag måste ändå få lyfta julen och säga att för mig är julen en högtid där jag närmast ägnar mig åt eftertanke, åtminstone nu när barnen inte är här. Jag tänker på dem som inte har någon att prata med i jul, jag sa till frun att jag kan tänka mig att jobba i ett soppkök de jularna som barnen inte är här, jag vill servera mat till dem som inte har någon att prata med. Jag kan mycket väl tänka mig att ge mig iväg ut i natten och söka upp ensamma människor som av olika anledningar isolerat sig eller supit ner sig över julen, tänk att få ge en ensam människa lite värme och och en klapp på axeln. Tänk att få känna det i magen när du lägger dig sen för att sova..... Ett av mina starkaste minnen är när jag arbetade med ungdomar för en massa år sedan, där fanns en jättesöt trasig liten flicka som jag pratade mycket med. Hennes värsta helg var just julen på grund av saker hon upplevt  varje jul när hon var liten, det gör ont i mig än idag när jag tänker på henne, hon finns inte längre, hon dog av en överdos några år senare. Jag kommer aldrig att acceptera att barn far illa allrahelst inte på julen för det är deras högtid, kom ihåg det!!!
Nu ska jag ta en kopp kaffe och en pepparkaka och sen ska jag ringa till min mamma tacka henne för alla fina jular vi haft som barn och säga att jag älskar henne! Jag tror att hon behöver höra det!

God Jul!!  // J

Julafton.....

Har vi haft hemma hos oss nu, här har den varit den 21 december :-) så nu ska vi ta ner julsakerna o ladda för nyår!!
Skämt o sido så firade vi jul med barnen igår söndag, vi hade en helt fantastisk dag med allt som tillhör julen! Vi började med gröt och skinkmacka, sen blev d lite "galenpanna" ett sällskapspel som var hur kul som helst :-)
Julmaten åt vi på eftermiddagen och sedan avverkade vi en alladin ask och en paradis ask, blir nog tvungen att låna "mjukisbyxor" av fru Wesse om det ska fortsätta på det här viset ;-)
Vi avslutade dagen med julklappsutdelning men ingen fick öppna paket för de får vänta till julafton! Taskigt va?! *s* Trött var jag som fasen på kvällen sen, en näve losec och ett glas ramlösa innan sängen... *s*
Nu blir det lugn o ro i några dagar, vi åker o firar julafton tillsammans med fruns syster med man o barn, den största frågan vi har innan vi åker dit är om vi ska sova över där eller åka hem på kvällen "för d är så skönt att vakna hemma i egen säng" !? *s*  Börjar till och med resonera som en pensionär nu!!!!  :-(
Nyår kommer barnen hit så då blir det oxfile och fyrverkerier :-)

Ha nu en trevlig måndag och fastna inte vid läppstiften när ni har maken med er!!  // J

                                          

Julhandel igen!!?????

Ja så är man uppe ur sängen, lördag morgon lagom grusig i ögonen med en smak av något obehagligt i munnen.. Var kommer smaken ifrån? Visst är det hemsk när man vaknar upp o det känns som någon har lånat munnen under natten och varit ute i någon park o tömt en hundlåda eller dylikt. Visserligen så åt jag lite lökchips igår kväll och drack 2 stadiga whiskyn :-)..
Snart ska vi ner på stan igen och handla inför julafton som för vår del är imorgon! Vi är en modern familj som har barnen varannan jul och denna jul är de inte här :-( därav "lilla julafton" som vi kallar det.
Vi startar morgonen med julgröt och sen blir det klä julgran, äta julmat osv .. Det kan hända att vi sjunger lite "singstar", i vilket fall som helst så är det hur mysigt som helst! Strax ska jag ner med min fru på stan igen, jag kan säga det hur många gånger som helst, VAD ÄR DET MED KVINNOR OCH BUTIKER? Kan någon förklara för mig hur man kan stå o vända på en läppstift i en kvart och sen bestämma sig för att man inte ska köpa den??!! Det finns en stor skillnad mellan oss män och kvinnor när det handlar om att gå i affärer, jag tappar tålamodet fullkomligt!!
Än värre blir det när man har en störning i hjärnan som jag har, jag har inget filter som sorterar bort ljud runtomkring så tänk er hur trött man känner sig i julstressen efter en halvtimme! Då köper jag i stort sett vad som helst för att få komma iväg hemåt! Hmmmmmmmm.... Undrar om frun upptäckt det och medvetet fastnar vid läppstiften..... Hmmmmm...
Nä nu är det dags, på med skottsäker väst och skyddsglasögon för nu ska vi ner på stan o brottas med resten av världen!!
Ha det gott alla :-)  // J
Hur gick det med jobbet fru Wesse?

Musik...

är nog bland det bästa som finns! Jag bokstavligen älskar musik, jag har musik för alla sinnestillstånd. Min fru säger att jag lyssnar på "depp" musik som drar ner vem som helst i sorg *s*. Till viss del är det nog så, musiken ger så mycket.
Mina klara favoriter inom musiken är Coldplay, Kent och just nu lyssnar jag mycket på The Script, fantastiskt bra musik! Annars gillar jag även rock, exempelvis Three days grace, eller Pearl jam.. Att jag nu skriver om musiken är att jag vill berätta om att jag fick en cd-skiva med 5 julsånger där min dotter sjunger solo i samtliga! Det är som att lyssna till en ängel, hon har en så fantastiskt fin sångröst och är endast 9 år gammal. Jag blir helt tagen när jag lyssnar, dels för att det är jul snart  och för att Musikläraren sade att han aldrig tidigare träffat på någon med en så fin röst i hennes ålder, det var för övrigt han som spelade in skivan med henne.. Hon är så duktig,,, gissa vad vi kommer att lyssna på när vi firar jul här hemma?! :-)  Problemet är bara att jag har så svårt att hålla mig från att snyfta när jag hör henne sjunga! Får väl skylla på influensa eller nåt *s*
Nu ska jag hoppa in i duschen, frun tvingade ut mig o handla julklappar nu på kvällen, vi var hemma ca 21.30! Fy fasen vad jobbigt d är att gå i affärer!! Det  är för mycket folk o jag som är lite dampig har ett rent h-vete att hålla rätt på alla människor.. hehehe.. gissa om jag är trött när vi kommer hem!?

Ha nu en trevlig helg o köp mycket/många julklappar!  // J

God morgon :-)

Har suttit o läste på en del forum nu innan jag ska fortsätta arbeta, visst är det skönt med en stunds avkoppling framför datan? Vad gjorde vi som passerat 40 när vi var ungdomar och var hemma på kvällarna? Det fanns endast 2 tv-kanaler, ingen data och telefonen hade nummerskiva! hehehe.. Det låter som man är från stenåldern! Men vad gjorde vi? jag vet att jag var ute o busade en hel del men ändå...
Vi gnäller en hel del på ungdomar och kulturen som kommit, att de gärna bara hänger vid datan hela dagarna o kvällarna, hur slöa de är osv.. Jag har en god vän som driver en restaurang i huvudstaden, hans ord är att han aldrig skulle anställa en som är född på 80-90 talet,, "dom jävlarna har inte fått lära sig att arbeta, jag anställer en som är född på 60-70 talet istället"!.. Visst ligger det mycket i vad han säger, det har blivit en sorts curlingverksamhet som tidigare knappt existerade, när jag vikarierat som lärare har det ibland hänt att föräldrar kommit själv till utvecklingssamtalet för att "stackars sonen/dottern sov så fint" och nu snackar vi gymnasiet! Skrämmande är det när man inte lär barnen att ta ansvar. Hur kan man tro att man gör barnen en tjänst genom att vara deras betjänt? Jag ser ofta även föräldrar som kommer till träningar med sina barn, barnen går o visslar och 5 steg efter kommer mamma bärandes på barnets packning till idrotten?! Det är ju bra!? Vad tror man att man åstadkommer på det här viset? Tror man som förälder att barnet mår bäst av att slippa ta ansvar och göra så lite som möjligt? Jag tycker att det är skrämmande när jag möter på attityden hos ungdomar, den attityden som jag inte riktigt känner igen, den här lata, trötta och oengagerade. När jag sen ser hela familjebilden så förstår jag vad det beror på!! Jag tror att vi måste lägga mer ansvar hos barnen, vi måste låta dem ta smällar och konsekvenser av sitt beteende, vi kan inte stå som ett filter emellan dem och verkligheten! men det är svårt samtidigt att vara konsekvent, jag har ju känslor för mina barn så jag ser inte vad jag gör själv, men jag ser vad andra gör!!
Hur det än är så ligger vinsten av datan att barnen är hemma mer nu, vi kan släppa oron för att det ska hända något tokigt när de är ute på stan, vi kan nu istället oroa oss för att de ska bli slöa, otrevliga, tjocka, oansvariga och trötta!
Bra va??

Ha en trevlig dag// J

Jag gör på mitt sätt.......

Jag sitter o lyssnar lite på musik nu på morgonen innan jag åker vidare för att träffa min studiegrupp för vidare skrivande och brainstormande. Jag kan bara varmt rekommendera ett band som heter The Script!
Gå och titta/lyssna på dem på youtube, låtarna "Breakeven" och "The man who can't be moved" hur j....a bra som helst!
Jag har en egenskap som är ganska bra ibland och ganska dålig ibland *s*
Den egenskapen består av min överskrift idag. Allra närmast tänker jag på mina skolarbeten, det finns en viss följd i vetenskapligt skrivande som alla ska följa, språket ska var på ett speciellt sätt och man ska svara på frågan som ställs och inte sväva ut! Ok!? Hmmmmmmm??
Det här ställer till problem för mig med jämna mellanrum, för jag är en sådan person som gärna gör på mitt sätt! jag har förstått att jag inte kan göra det nu men tänk att jag ändå fortsätter försöka istället för att infinna mig i hur det ska vara!? Det har alltid sett ut såhär hos mig, jag har hela min uppväxt haft svårt för chefer, "ingen ska säga till mig hur jag ska göra" osv.. Det kan och är ofta jobbigt, jag kliver in i konflikter som är onödiga, undrar vad det beror på!?? Eller kanske jag redan vet vad det beror på!? :-/........

Nåväl, jag ska nu försöka infinna mig i den akademiska världens ramar och skriva vidare i mina arbeten..

Ha det gott och drick mycket glögg för man blir alldeles varm i "mössan" // J :-)



                                


Trångt i huvudet

Efter allt pluggande, finns inte så mycket energi kvar till bloggen just nu....
När jag är såhär trött så blir jag sjukt sugen på något gott att tugga på hela tiden, frun och jag var på stan en sväng o handlade julklappar på eftermiddagen, hennes son följde med oss för att göra sina inköp! Nåväl när vi kört sonen tillbaka till sin far så blev vi ensamma och hungriga! (åtminstone jag) :-)
Den första tanken som slår mig är då kebab, donken, kina mat,. Det gäller inte bara idag utan VARJE dag! Vi köpte en grillad kyckling *suck* och åt nyttigare hemma... Nu då när klockan är 21.39, då vill jag ha något att tugga på igen!! Fasen vad jobbigt det blir.. hehehe... Tröttheten gör säkert så kroppen skriker efter socker... eller choklad eller glass...mmmmmmm.. Nä nu svamlar jag, te o macka får det bli :-)
Ha det så himla bra... // J

Julklappar..

Skall idag inhandlas och skolarbeten skall förhoppningsvis avslutas!! Man vet aldrig hur det slutar men det är en bra målsättning!!
Jag har suttit vid datorn sedan tidig morgon och skrivit på en uppgift som är en riktigt energitjuv, hua vad det tar på huvudet. Jag är dessutom trött idag, hade så svårt att somna igår kväll, vet inte riktigt varför! Låg o snurrade som en propeller i sängen, vaknade flera gånger och var på väg upp för att göra frukost, upptäckte sista gången jag var uppe att klockan endast var 04.00.. :-/
Men men det blir väl så ibland.. Nu måste jag plugga vidare så att jag hinner ner på stan o handla lite innan allt stänger.. Ha en trevlig måndag och lämna gärna ett avtryck i gästboken! Blir så glad då :-)
Fru Wesse!! Kan jag länka till din blogg från min sida?? Hälsa maken att dataproblemet löste sig :-)

ha d // J     PLUGGHÄSTEN nedan är jag :-)                                      

                                                            

Advent....

Jag vill önska er alla en trevlig tredje advent, vi har haft visning idag, gick väl sådär :-(
Jag har sönerna här på besök nu :-) Hur kul som helst så kvällen kommer att gå åt med en massa Buzz spel på playstation.. det kan bli hur som helst för vi är alla lika stora idioter när det gäller att vinna!! hehehhe... Hur kul som helst..
Det jag skrev igår var ilsket skrivande så ni får läsa lite mellan raderna oxå, vissa saker kan omformuleras. En sida av mig som jag brottas med är min ilska...
Ta nu väl hand om varandra och kramas mycket för d är mysigt!

// J

                                                    

Bråkar o bråkar........

När min frus son kommer till oss varannan vecka så händer det något med vår relation! Hon går runt o vaktar mig o tycker att jag bara hackar på honom och jag i min tur går runt o tycker att hon låter honom göra allt! Han får styra o ställa fullkomligt här hemma! Jag tycker att allt ska ske efter hur han vill ha det! Vi kan inte hitta en väg att mötas på frun och jag utan vi hamnar ALLTID i konflikt kring detta!
Frågan som åtminstone jag ställer mig är "vem har rätt?" Det kanske inte finns  någon som har rätt utan här handlar det om att mötas och lyssna på varandra med kompromisser, men ska man kompromissa om sitt barn med någon som inte är barnets förälder? kan det vara så att man innerst inne tycker att icke-föräldern bara ska var tyst?
Jag tror att det kan vara så, jag tror att det är väldigt lätt att säga "jag vill att du ska var med o bestämma" men när man väl kommer till kritan så ska man bara vara tyst!!
Jag kan ha fel givetvis, känner bara igen en massa känslor från mig själv när mina barn är med o frun säger något!
Det är då märkligt att man inte kan mötas på en gemensam plattform om barnen, varför ska det vara så svårt??!! Varför måste man se allt som partnern säger som kritik?? "stackars barn"
Det är hur svårt som helst att få till det, det är ju fullkomligt orimligt att partnern ska bli tystad när barnen kommer, vad är det för hem??
Jag påstår inte att jag är bättre än någon annan, jag säger inte heller att jag vet bäst, det jag försöker säga är att det är så fruktansvärt svårt att få detta att fungera utan gnissel o bråk! Jag har ingen aning om hur man ska gå till väga!!
Vi har 5 barn sammanlagt i olika åldrar, inga gemensamma dock! Min svärmor sa när vi hade gift oss "För att ni ska få ert förhållande att fungera i längden så måste ni bygga en bro över barnen där ni möts, om det är något som kan få förhållandet att haverera så är det barnen"
Vårt förhållande kommer absolut inte att haverera, men fy fan rent ut sagt vad jag blir less på detta tjafsande om barnen!!
Vi kanske har börjat skapa en bro, men vi river ner den så fort den börjat ta form, båda två!! Glöm inte det BÅDA TVÅ!!
Jag måste även få tillägga att det inte beror på barnen, det är vi vuxna som inte klarar av det.....

Hoppas visningen går bra imorgon, hoppas tredje advent blir bra, hoppas vi kan kasta lite "tösalt" på vårt brobygge så vi slipper halka!!
Jag blir så jävla trött ibland!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

// J

Hej alla...

Hoppas ni får en trevlig kväll i regnet framför tv-n, vi städar o röjer för fullt inför söndagens visning av vårt hus, det blir så fint :-) Håll tummarna för att det kommer en massa människor som vill ha huset och att det blir budgivning!
Här kommer nu en snäll fredagsfräckis..... Snart ska jag öppna en påse polly tillsammans med frugan :-) Jag är nog beroende av Polly!
Ha en trevlig fredag!! // J



En gammal gumma kom släpande på två svarta sopsäckar, en i var hand.

Det var ett litet hål i en av säckarna och en hundralapp kom utfarande.
Detta observerades av en poliskonstapel som hejdade gumman och frågade vad
som stod på.
-Tack snälla konstapeln, sa gumman. Hela säcken är full med hundralappar, men

tro inte att jag stulit dem! Jag bor precis vid fotbollsplanen. Karlarna brukar kissa

i min trädgård när det är match. Då står jag där på lur, med en rejäl häcksax och säger:

- Hundra kronor, annars klipper jag av den. Så varje måndag går jag till banken med pengarna.
- Det var ingen dum idé, skrattade konstapeln. Är det hundralappar i den andra svarta säcken också?
- Nej, den ska till tippen det är ju inte alla som betalar.


Att hon inte gjorde paket o gav bort dom som julklappar?? :-)
 

Ett forum..

Som jag läser på ibland är "attention", det är ett forum som är jättebra för människor med npf- problematik. Många har fortfarande bilden av adhd problematik att den som har adhd är en halvgalen psykopat som inte kan sitta still och är allmänt otrevlig. Trist! Eller hur!?
Så är ju inte fallet direkt då! Jag förvånas över hur många som skriver och berättar om upplevelsen de fick när de fick bekräftat att de har adhd.. Många har samma upplevelse.
Jag känner igen mig så mycket i dessa berättelser. När jag fick min diagnos fick jag panik, "har jag adhd"? Men jag är ju inte som en gummiboll, jag kan ju koncentrera mig (kan jag??) :-/, men exempelvis så passar jag alltid tider, jag kan planera och ha framförhållning massor med saker som jag kan.. Ok nu vet vi vad jag kan men vad är jag sämre på då? Eller vad kan jag inte? Nu blir det jobbigare..... :-)
Jag kan lätt säga att jag har svårt att klara av att leva ett liv i harmoni, jag får inte något lugn i min själ. Varje dag kan kännas som ett gigantiskt berg som ska bestigas, jag är trött bara jag vaknar ibland, det som är uttröttande är alla tankar som far runt i huvudet. Medicinen hjälper mig jättebra (ibland).
Det svåra är dock att veta vem man ska berätta för att man har adhd! Eller ska man berätta det alls? Jag har upptäckt att människor oftast har en fördomdfull bild precis som jag hade, om jag berättar att jag har det så behandlas jag genast på ett annorlunda sätt, lite grann som att jag inte kan tas på allvar,. Min personlighet har försvunnit och ersatts av en diagnos, om jag blir arg så beror det på adhd, om jag kommer lite för sent så beror det på,, just det.. Lite tråkigt faktiskt. Men jag kan säga att ingen skulle kunna ana att jag har det som jag jobbar eller pluggar med, vet ni varför? Jo det beror på att de flesta har en bild av hur man är som person och jag stämmer inte in i den mallen, usch vad vi begränsar oss som individer när vi är så trångsynta och fördomsfulla! Om jag skulle välja bort människor på grund av att jag har förutfattade meningar så skulle jag oxå begränsa min utveckling och det vill jag inte. Läs om vuxna människors berättelser om adhd, finns överallt på nätet i bloggar och på forum, sätt dig in i hur det verkligen är, jag lovar att det är utvecklande och samtidigt kanske du upptäcker att du tillhör vår fina lilla skara för vi är olika trots våra diagnoser...
Ha en trevlig dag// J

Idag är det...

Studier som gäller för hela slanten igen. Jag har fullt upp med ett stort jobb som ska vara inlämnat den 19 december! Kan kännas som att det är långt borta men vis av erfarenhet ska jag inte låta mig luras...hehehe.....
För övrigt kämpar jag på och inser att julen närmar sig med en skrämmande fart, MÅSTE handla julklappar NU!!
Jag satt o pratade med frun om hur härliga o spontana barn kan vara igår vid matbordet. Min ena son har alltid varit spontan och sagt det som faller honom in, när han var liten så var han sådär härligt spontan så man fick skratta åt han ofta och en episod som jag bara måste berätta är denna.
Vi bodde i en förort t Sthlm, vi skulle åka till vårdcentralen han o jag för han skulle träffa läkaren. När vi passerar en parkbänk som ligger ca 100 meter från entreén till vårdcentralen så ser vi att intill bänken står en rullstol. En riktigt gammal man sitter bakåtlutad i rullstolen inlindad i en filt med ansiktet riktat mot solen, hans ögon är stängda och hans mun lite halvt öppen. Jag ser att min son tittar och tittar och håller mig hårt i handen, han är alldeles tyst, jag skrattar lite tyst för mig själv. När vi passerat mannen med ca 50 meter säger han, - Pappa... såg du att det satt en död kuppe där!?
Vad säger man?? hehehe.... Han bara konstaterade att gubben dött och inget mer var det med det!!

Nu ska jag återgå till studierna....... Ha d så himla gott......

// J

När solen (inte) tittar fram...

Jag träffade en man, han var trött och nedslagen, hans ögon var rödkantade och blicken var full med sorg och hopplöshet. Jag pratade med han och sökte efter ett ljus i hans blick men inget fanns där... Jag frågade  -vad har hänt?
Han svarade - Jag har en familj, jag brukar kalla dem för min solar, alla mina solar värmer upp mig på samma sätt men ändå på olika sätt! Men om en försvinner så blir det obalans.
Jaha tänkte jag... Jag förstod nog inte riktigt vad han menade, jag måste få veta mer, så jag fortsatte fråga.
- Vad menar du?
- Jo såhär är det, en av mina solar har slutat värma, eller strålarna finns där men de kommer inte fram. Det är hemskt , tänk dig att du går ut på sommaren, du hör fåglarna och du ser den blå himlen. Du vet att snart kommer solen fram så att du kan värma dig och njuta av den, men när solen väl kommer fram så blir det istället kallt!
- Tänk dig att du ser solen men du känner den inte, hur du än beter dig, vad du än gör så är solens strålar kalla! Ju mer du kämpar för att få känna strålarna desto längre bort hamnar dom...En av mina små solar försvinner längre bort dag för dag sade han med en tår i blicken..... Vad jag än gör så blir det bara värre..

Jag tänkte en bra stund på det han sa, värmen vi får från våra barn är en värme som är starkare och varmare än den vi får från solen, om solen dör söker vi oss till våra nära och kära för att få och ge värme, men om våra nära försvinner kan knappast solen ta deras plats.
Mannens tillvaro hade fått besök av kyla, den kylan kom från en sol som han aldrig hade förväntat sig skulle bli kall. Det hade tagit så hårt på honom så han nu nästan slutat känna strålarna från de andra solarna! Hans jakt på den lilla betydelsefulla solen hade gjort honom blind, hur ska jag få honom att gå vidare tänkte jag?
Jag sa till honom, - Du har andra solar omkring dig, värm dig i deras strålar, gör inte mot dom som den lilla solen gör mot dig, glöm inte att de andra behöver dina strålar.. Jag kan förstå eller rättare sagt anta att det måste vara fruktansvärt att befinna sig i den kyla du beskriver men du måste gå vidare, om den lilla solen inte värmer dig just nu så kanske du ska låta den vara?
Mannen tittade på mig nu med en lite frågande blick dock fortfarande utan ljus, han ställde sig upp och vände mig ryggen och började sakta gå iväg, inte ett ljud hördes och sen försvann han bakom hörnet...

Jag tänkte, Ibland är det nog så att det som gör mest ont och det som är mest självklart är det svåraste att ta till sig, han visste nog att jag hade rätt i det jag sa, men hans värld var inte densamma nu som innan. Hans värld hade förändrats, nu fattades det en viktig sol. Vi kan förklara ihjäl oss och vara rationella och kloka men vi kanske glömmer det viktigaste? Mannens sorg finns där, han kanske inte vill ha en förklaring på varför, han kanske behövde en som förstod, värmde och lyssnade.......

// J

Hej igen :-)

Detta är nu min nya blogg som jag kommer att finnas på och skriva om saker som bekymrar eller glädjer mig.
Hoppas ni som läser mina inlägg stannar och trivs. :-)
Visst är min bild fin?! Jag är ingen ölälskare eller ingen större "fan" av alkohol, men när min son bjöd mig på en Guiness i London så fastnade jag! En Guiness lite nu och då är inte helt fel!

ha d gott alla glada // Jumo

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0