Hur ska jag gå tillväga

För att få fler läsare? Eller behöver jag det? Är det ett behov av bekräftelse när man önskar/jagar fler läsare?
Skriver man blogg för att man vill att så många som möjligt ska läsa den eller skriver man blogg för att man vill dela med sig av sina funderingar, sin vardag, sitt liv?

Jag vet inte? Jag funderar mycket på varför emellanåt och för mig är huvudorsaken att jag behöver skriva av mig! Mitt behov av att få uttrycka vad jag känner kommer nästan bäst ut när jag skriver ner det, när jag avstår från bloggandet ett tag så bubblar det i min hjärna av iver att få skriva. Det har för mig blivit en viktig kanal där jag kan göra mig av med både jobbiga och positiva funderingar..

Undrar om jag behöver fler läsare? Skulle jag skriva oftare då? Skulle min blogg ändra innehåll då?

Vilka funderingar!! Men är det inte så att vi människor hela tiden behöver bekräftelse från andra för att vi ska tycka om oss själva?!

Slutgrubblat nu! Fan dessa måndagar!! //J
Två inlägg på samma dag i tät följd!! Hmmmmmmm??

Jaha ja..

sitter i soffan och ser tillbaka över helgen. Det har varit fullt upp med besök från fruns släktingar, barn och min mamma. Vi hade ett litet kalas här för fruns son som nyligen fyllde 10 år.

Igår hade jag mitt första box pass för denna säsong, det var så roligt och jag blev så inspirerad så det slutade med att jag var med själv och slogs hela passet :-). Idag känns det som om jag åkt i en torktumlare i en timme eller så! jag som trodde att jag var någorlunda tränad!?

Idag ska jag återigen dyka ner i böckernas värld och verkligen försöka anstränga mig att läsa. Jag har ett problem med läsning pga min adhd. Det är att jag inte klarar av att koncentrera mig länge, bokstäverna och orden går ihop efter en liten stund och frustrationen växer som en surdeg i hjärnan, oerhört jobbigt är det och det tar mycket energi!

Jag skulle behöva ha viss litteratur som ljudböcker eftersom jag har tusen gånger lättare att lyssna och ta till mig än läsa, problemet här ligger i att då måste jag lämna läkarintyg på högskolan, då måste jag "avslöja" att jag har en koncentrationsstörning och det vill jag inte. Jag vill inte att någon ska veta, jag vill inte ha människors fördomar i ryggen. Ni anar inte vad en del ändrar attityd när de får veta!!

Ha nu en underbar måndag!! det känns som att måndagarna är de dagarna då man behöver extra påhejande från omgivningen!! // J

Fredagens ankomst..

Tänk att man känner fredagen trots att man är ledig!? Inte för att jag är ledig nu men när jag varit ledig tidigare i somras så fick jag "fredagskänsla" varje gång. Man är mentalt inställd på att det blir lugnt och behagligt idag liksom...

Jag har suttit och knepat med mitt arbete som jag håller på med, dagarna är ganska korta i arbetsmiljö just nu men desto längre vid datorn pga en rapport som ska vara inlämnad i slutet av september. Den ska innehålla 7 sidor, då känns det lite extra bra att fredagen är här så man kan lägga rapporten åt sidan en stund.

I helgen kommer min mor hit, jag ska hämta henne imorgon bitti. Hon har inte besökt oss på hur länge som helst, vi flyttade in i vår lägenhet i april och hon har aldrig sett den!? Det ska bli jättekul att hon kommer hit, på vägen ut till henne plockar jag även upp dottern, hon ska med och hämta farmor.

För övrigt trampar livet på som vanligt, på söndag ska jag ha ett boxpass på prov inför hösten. Jag har gjort om programmet lite och har bjudit in lite folk för att se om det fungerar, det ska bli jättekul! irritationen på omgivningen är påtaglig just nu, jag blir så provocerad av barnen ibland så jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen!!

En fundering jag bär på är hur det kommer sig att allt man köper till sig själv ska alla andra i hushållet ha tillgång till? Jag menar att om man som våra barn nu har både egna mobiltelefoner, digitalkameror, nintendo ds, playstation osv osv så är det ju deras saker som man ABSOLUT INTE får röra! Som vuxen respekterar man det.

Nu har jag köpt en laptop och då blir det nästan kris pga av att jag inte vill "låna" ut den!? Då är man taskig.......
Fan jag tycker att det är oerhört viktigt att barnen får lära sig vad som är mitt och vad som är ditt, jag tänker inte ge mig på den punkten!

Ha nu en trevlig fredag!! // J

"Once"

Ibland springer jag bara på något som ger mig känslan av behag, känslan av värme och kärlek. Det kan vara så att jag ibland inte märker hur gott jag mår förrän efteråt.

När mycket i livet går ut på att jämföra, glänsa, visa osv, så blir det så påtagligt skönt när jag upptäcker att det jag nyss upplevde fick mig att känna känslor som är riktiga och Inga "plastkänslor".

Med plastkänslor menar jag vardagliga händelser såsom att jag var starkare än den andra mannen på gymmet, eller att min bil är nyare än grannens. Plastkänslor är synonymt med känslan man får av att ha gjort något ibland onödigt bra om ni förstår mig.

"Den gröna milen" är en film som ger mig känslan jag pratar om, den filmen är helt fantastisk. Jag vill bara krypa upp i hörnet av soffan med en stor näsduk och snyfta och bara njuta, bara få vara den personen som är så "fel" i mångas ögon och egentligen så är det den personen i oss alla som är viktigast. Den personen som måste få komma ut och finnas, tänk att vi döljer det viktigaste vi har för andra.  Jag undviker tom att gråta framför tv-n om frun är med.

Bara därför måste jag göra reklam för en film min son tipsade mig om häromdagen, den heter Once och är en irländsk film med fantastisk musik, den filmen grep tag i mig efteråt. Den är inte sorglig utan bara härligt bra, jag lägger in en länk på en av låtarna.

Kärlek // J

Så jag stjäl frugans tidning...

Jag måste komma med en bekännelse. Min fru prenumenerar på tidningen Tara, jag brukar fnysa lite för mig själv när hon sitter och bläddrar bland sidor som handlar om bantningstips, smink och hur man får ett bättre sexliv efter man fyllt 40. Det sistnämnda behöver hon ju inte ens bekymra sig om för hon har ju mig :-) :-) (EGOKICK)

Tillbaka till ämnet, en morgon när jag var ensam hemma och satt vid bordet med kaffekoppen i näven så tänkte jag att för mig själv att jag bläddrar lite i Tara, det kan ju inte vara så hemskt trots allt..

Jag hade lite svårt att ta till mig det som stod och jag fick verkligen rätt i mina tankar tills jag upptäckte en sida som kallas "Mitt liv som Ola". Det är en man i 45- årsåldern som skriver om sitt liv och om vad som händer när man passerat 40. Han är helt fenomenal!!! Jag skrattar mig fördärvad åt hans inlägg, självironin flödar.. Hans senaste var att han är så förbaskat tränad, precis som alla andra män så är han idrottsman, han skulle på läkarkontroll och visa hur vältränad han är, nu skulle han minsann ta distriktsrekord i blodtryck!! hehehe... Läs om ni har möjlighet.

Jahapp, då har jag erkänt, jag har erkänt att jag läser Tara, men det är inte så farligt för jag läser bara en sida i tidningen, eller skulle det vara så hemskt om jag läste allt? Jag vet inte jag...

Ha en trevlig dag i solen, den är framme även idag, åtminstone här... // J

Så sitter man där igen med plåstrade knän..

Det är ungefär som när man var liten och hade varit med i en fotbollsmatch, hela våren hade gått åt till att ladda inför den kommande matchen, den viktigaste på året. Det gäller att vila rätt, det gäller att äta och sova rätt för snart är den här.

Nu har den varit här och nu är den över, sommaren alltså.. Allt det som i mars kändes som pirr i magen ligger nu kvar där men har slutat pirra, det finns en liten bit av sorg i huvudet som viskar lite avlägset "du har ju alla minnena från sommaren trots allt"!

Hur kommer det sig att man ständigt bygger upp förväntningar inför kommande händelser som ska vara såååå roliga och bra?? Först kommer skolavslutningen sen kommer midsommar, sen semester osv. Nu är semestern över och då väntar man på kräftor, på jobbet hörde jag idag att det inte är långt kvar till jul!!??

Näe fyfan säger jag, jag vill inte vänta på att det ska hända nåt kul för då går tiden ännu fortare, jag vill inte bara spela en eller två matcher om året, då blir det bara en par tillfällen som är sååååå roliga. Jag vill istället ladda varje dag inför nästa dag och nästa och nästa...

Jag vill leva mitt liv med plåster på knäna och en vattenflaska i handen lycklig över att det händer så mycket kul varje dag, mina knän får gärna vara såriga och smutsiga så länge jag slipper känna att livet bara bygger på höjdpunkter nedskrivna i en almenacka!!

Nu ska jag byta plåster,, ha en bra dag!! // J

Hemma igen....

Vi kom hem redan i måndags kväll men veckan har bestått av arbete. Idag är jag ledig och ska snart åka och träna.
Det är märkligt hur allt bara blir som vanligt igen, hur man bara sätter sig ner och tar emot vardagen lite rikare av erfarenheter..

Jag älskade verkligen Cypern!! Det är i mitt tycke det ultimata resmålet om man ska åka på semester med barnen, att man sen dessutom har all inclusive är ännu bättre. Jag älskade vattnet, maten, folket ja i stort sett allt... Vill tillbaka.. Tiden den bara rinner iväg..

Vad är tid för något? var finns den och vart tar den vägen? Var tar den förbrukade tiden vägen och var finns framtiden?
Ibland kan jag fastna i sådana filosofiska frågor. Är det så att tiden som passerat inte bara finns längre eller är den återvinningsbar och tar form som framtid? ... Snurrigt va?!

Är framtiden där redan ungefär som en mjölktetra på Willys som väntar på att någon ska ta den?.. Hua , man ska nog inte grubbla för mycket, ungefär samma fundering om rymden är oändlig... Tror jag måste ta lite adhd medicin nu för annars springer tankarna iväg för långt :-)

Lägger in två bilder som frun tog på Cypern.... Nu väntar vi in hösten med svalare luft, kantareller och mörkt på kvällarna.. Mysigt??

// J





Semestern fortsätter...

När jag ankom till Luleå så trodde jag att jag hamnat utomlands! Värmen slog emot mig när jag klev av planet, på altanen hos svärfar väntade en kall öl och gravad lax, även flaggan var hissad!! Jag tror att jag har världens bästa svärfar..

Hemma igen men bara för att packa och åka vidare, vi drar till Cypern på måndag morgon 06.35. Vi ska bo där i en vecka med all inclusive.. Jag längtar, detta är semester!!

Jag har en massa annat att skriva om men jag väntar till jag är hemma igen, humöret får absolut inte saboteras nu!!

Hit ska vi åka   http://www.fritidsresor.se/resa/cypern/fig-tree-bay/?season=sommar-2009  Vi ska bo i Blue Village.

Hur fan länkar man så att det bara är att klicka på länken???!!  Jag lärde mig :-)  Länken finns där :-)

Ha det gott..// J

RSS 2.0