Semester!!!

Nu äntligen så är semestern här, jag har precis kommit hem från jobbet, laddat en tvättmaskin och ska strax ge mig iväg för att se min son sjunga på en festival.

Sen hem för att packa och sova, imorgon bitti går planet till norrbotten... Jag längtar efter min frun, inte träffat henne sen i måndags.

Ha en trevlig helg.. // J

Nedräkningen fortsätter..

Sitter vid datan en stund med en kopp kaffe, ska träna klockan 10 så jag hinner skriva lite innan. Idag arbetar jag eftermiddag och slutar klockan 21,30, jag tycker om de passen för jag hinner både träna (på morgonen)och sedan sitta slappa på kvällen när jag kommit hem..

Jag satt och tittade på en film med min son igår kväll, Disturbia hette den och var riktigt bra, spännande och händelserik. Innan filmen började så zappade jag runt lite bland kanalerna och såg sista 5 minuterna av Allsång på skansen, hur länge tänker de låta Anders Lundin förstöra det programmet?? jag bara undrar, karln kan ju inte ens sjunga!!

Nä nu är det dags jag riktigt hör hur gymmet ropar mitt namn, fick precis ett sms från min träningskamrat att hon inte kommer för hon har ont halsen så jag åker nu..

Tre arbetspass kvar och sedan semester...

Ha en trevlig onsdag... // J

Tre arbetsdagar kvar...

Tänk vad långsamt det går när man väntar på något!! Arbetet känns väldigt tungt nu de sista dagarna... Jag hade bokat en massa aktiviteter nu när jag blev ensam hemma en vecka, träna med kontaktbarn, käka god mat med sonen och umgås och dottern skulle komma hit o sova över ikväll och vi skulle mysa framför tv-n med godis..

Så blev det nu inte då, godiset får jag äta själv... Jag blir lika ledsen varje gång när hon inte kommer, kan inte hjälpa det, jag saknar henne mycket..

Ryanair kör världens kampanj just nu, du reser för endast en krona, de bjuder på skatter och alla tillägg!!! Jag satt och tittade på deras hemsida för jag vill åka till Skottland i höst. Jag bokade mig och frun och det skulle kosta endast 4 kronor totalt för flyget T o R. Helt sjukt!!!

Här kommer vi Skottland, whiskyprovning, skjuta lerduva och sen ska jag nog fan ta på mig en kilt...hehehehe... ha en trevlig kväll.. // J

Denna skjorta..

Hittade frun till mig på H&M senast.. Jag är nog mer en t-shirt, jeans kille men har helt plötsligt börjat inhandla skjortor :-)
Trivs och tycker att det är snyggt som f.n..
Nu ska jag lura ner sonen på stan, vi ska köpa lite badkläder inför utlandsresan den 10 aug, billigt nu!
Ha de...// J

Där flög hon...

Jag har precis kommit hem från Arlanda, jag skjutsade dit frun och hennes son för de skulle till Luleå och hälsa på svärfar och sedan till Boden och hälsa på svärmor.

När jag i min iver beställde flygbiljetter så glömde jag att kryssa i rätt flygtid vilket resulterade i att avgången var 06.55 idag :-/ Här gick jag omkring och skrattade åt min klantighet och åt dem när de morrade för de måste kliva upp så tidigt, jag kan säga att skrattet fastnade i halsen när jag kom på att det är jag som måste köra dem till Arlanda... Hmmmm..

Nu ska jag dricka en kopp kaffe och äta en tallrik havregynsgröt, sedan blir det träning klockan 09.00 tillsammans med ett av mina kontaktbarn, lika bra att passa på medan man är vaken tidigt att utnyttja dagen.. Endast fyra dagar kvar till semester nu.. Ha en trevlig måndag.. // J

                

Sommarmat på balkongen...

Solen skiner, vinet är ljummet och lammet smakar fantastiskt!!
Kan det bli bättre??


Semestertorka....

Sommaren ligger över oss och vi ska göra så mycket som möjligt dessa korta veckor, det känns på något vis som att veckorna är kortare än vanligt eller att tiden går fortare men vilket av de två det är ska jag inte sia om idag.

Den kommande vecka är sista arbetsveckan för mig, sen drar jag norrut i landet och hälsar på mina svärföräldrar, frun åker redan på måndag morgon så jag blir hemma själv hela veckan (hur det ska gå??). Vi blir i Luleå trakten en vecka ca tillsammans och sedan hem men bara för att packa och tvätta för vi åker vidare den 10 aug till Cypern :-)

Vi ska bo där i 8 dagar med all inklusive.... Härligt!!! Då ska jag banne mig bara njuta av tillvaron, äta halloumi och dricka Cypriotiskt  vin och bada.

Det finns även sorg i tillvaron, en god vän till mig dog för ett tag sedan, man kan nästan säga att det var ett självmord men under en lång lång tid. Han hade allt man kan önska sig men livets grymma ironi och nycker förändrade hans tillvaro drastiskt, han orkade helt enkelt inte med.

Sorgen för mig är att en människa tog sitt liv för att han inte orkade längre, varför blir det så?? Sorgen jag känner är att vi innan var så goda vänner men nu på slutet sågs vi knappt, jag läste att han avlidit.. Jag önskar att jag varit mer deltagande i hans kaos...Jag blir mer och mer synisk till detta jordeliv.. Hoppas han får det bättre nu!!

Nu ska vi ner på stan, en flaska rödvin ska inhandlas, drickas och sen ska vi ner på Bluesfestival och lyssna på Roffe Wickström!! Det ni!

Ha det bra!!  // J

Efter en tid...

Jag känner hur jag inte orkar med livet stundvis, när jag började arbeta nätter så startade h-vetet. Jag gick till läkaren som tyckte att jag ibland kunde äta insomningstabletter för att kunna sova. Ok.. Då innebär det att jag äter mediciner mot alla möjliga symptom, rastlöshet, taskig impulskontroll, koncetrationssvårigheter, ilska, och nu även sömnproblem!!

Det känns som att det räcker på något vis, det kan ju inte vara meningen att mediciner ska styra när jag ska äta, sova och skita!? De senaste veckorna har varit hemska, jag har knappt sovit alls. Min fru och jag bestämde tillsammans att jag nu lägger ner all medicinering helt!

Sagt o gjort, ingen medicin och jag sover... Jag sover men mannen J som jag känt så länge och som jag levt med i över 40 år kommer sakta tillbaka. Helt plötsligt kommer krypet som jag rymde ifrån, när jag sitter och försöker läsa vid frukosten så kryper det i mig av rastlöshet. Tröttheten kommer och finns där hela tiden, den tröttheten som gör livet så tungt, den tröttheten som gör mig på så dåligt humör.. Visst är det märkligt !!??

Det som kommer tillbaka och som jag saknat är min uppmärksamhet, inget undgår min hjärna, jag ser och hör allt men det är det som gör hjärnan så trött, det finns inget filter...

Vet inte vad jag vill säga med det här, bara skriva av mig lite räcker, tror jag? Vet inget, fattar inget, funderar massor...

Jag kanske har för höga krav? Jag kanske jagar något som jag aldrig kommer att få? Det är svårt att veta vad som är vad, ibland så jagar man något och vill ha det så mycket att man till slut glömmer bort varför man vill ha det, det är jakten som till slut blir målet och då har allt fallit!

Rörigt?? Ja som fan!!

Ha en trevlig helg för det är det tydligen igen!! // J

Things that i like...

Jag märker att det är lätt att säga de orden, -åhh vad jag tycker om det... osv.. Om jag sätter mig ner och rannsakar mitt huvud så hittar jag saker som jag kan säga att jag tycker om,  då menar jag dofter, saker, sådant som får mig att känna lugn och harmoni i själen, sådant som får mig att vilja fortsätta andas och se det fina i vardagen..

Doften av kaffe på morgonen...mmmm.. När jag vaknade upp för ca 1 vecka sedan och frun hade kokat kaffe, dukat på balkongen och lyssnade på sommar musik från en skiva, låten som just då spelades var "Stockholm i mitt hjärta"...

När jag lagat middag, jag har lagt ner lite extra på råvaror och meny... Njutningen kommer i form av feedback från de som äter...

När vi cyklade till en sjö för några veckor sedan, vi tog med oss en varsin öl satte oss på en klippa och tittade ut på det spegelblanka vattnet i solnedgången...

Regner smattrar mot fönsterbrädan, fönstret kan vara öppet pga att det är varmt ute... Jag ligger i sängen och ska sova, svalt och avkopplande...

Det är som jag alltid säger. det lilla i det stora som får oss människor att gå framåt. När jag upptäcker att jag faktiskt kan känna harmoni så blir jag lycklig...

Njut nu av de små sakerna, låt det stora vara, låt det bara vara fredag och ingenting annat.. Det som hände igår är glömt och det som händer imorgon vet vi inget om... Kaffet jag just nu dricker smakar underbart, jag hör min dotter sjunga i köket, jag är glad..... Trevlig fredag..

// J

Jag hade endast 3 besökare på min blogg igår, ska jag deppa??? Näe för det var igår.... :-)

Upp och ner...

Jag jobbar alla möjliga tider nu i sommar, jag tog emot alla tider jag fick vilket resulterat i att jag ena dagen jobbar från tidig morgon till eftermiddag, nästa pass jobbar jag natten.. Det sliter och jag märker att jag inte är gjord för att arbeta natt längre. Jag blir helt färdig och min dygnsrytm ställs upp och ner, jobbigt som fn kan man säga... Jag har legat vaken några nätter och börjar känna mig som ett utskitet russin..

Solen har gömt sig nu i några dagar och tydligen ska vi få storm imorgon?! Vilken tur att jag jobbar då... :-)
Annars knallar livet på ganska bra, inga barn har vi hemma för de har åkt på semester med sina andra föräldrar, frun och jag borde passa på att mysa lite men istället arbetar vi och bokar på oss en massa extra pass...Hmmmm?? Ibland undrar jag varför..Det känns ganska skönt när lönen kommer och trots allt så närmar sig semestern även för oss.

Min nya fundering som jag bara måste få göra verklighet av en dag är det här med mamma/pappa ledighet. Jag vill nämligen att man ska lagstadga ledigheten till 50% vardera. Ingen ska kunna säga att "Kalle ska jobba istället för han tjänar så bra".. Jag tror att vi skulle tjäna enormt mycket på att ha delad ledighet, barnen skulle få det bättre med en närvarande pappa, kvinnor och män skulle närma sig varandra på lönelistan (äntligen). Jag menar att då skulle inte arbetsgivaren kunna diskriminera bort mamman/kvinnan från arbetsmarknaden pga att hon kommer att vara hemma med barn snart..

De som brukar protestera mot min åsikt är faktist kvinnor..... Undrar varför????

Ha nu en underbar dag.... // J

Det blir inte..

Så mycket bloggande nu när det är så fint väder, mycket arbete och dessutom fest när helgen kommer...
Helgen har varit hur kul som helst, vi åkte på Cinderella kryssning i helgen eftersom svågern fyllde 40 år! Allt var en överraskning, bra gjort av min syster, hon brukar inte kunna hålla tyst ;-).

Mat och dryck intogs på båten, benen sprattlade på dansgolvet ända in på småtimmarna, det värsta är att filmteamet tydligen fanns bland kulisserna någonstans.. Hmmmmmm?? Tänk om man får se sig själv i en riverdance på kanal 5 i höst?!

Väl hemma så bestämde vi oss för att se en film vi hört mycket om. "Benjamin Buttons otroliga liv" med Brad Pitt och Cate Blanchet. Jag säger bara SE DEN!!! Jag vet inte om det var bakfyllan som gjorde mig extra känslig men det var en fantastiskt gripande film som gjorde att jag hade kramp i käken efter filmen slutade?! Jag säger det igen SE DEN!!

Nu ska jag försöka få i mig lite lunch och sen är det dags för arbete igen, jag saknar semester och ledighet, känslan finns där i magen, den där känslan som kommer krypande på sommaren. Jag vill bara att vi packar våra väskor, sätter oss i bilen och ger oss iväg..... Vill iväg och känna friheten....

Ha en trevlig måndag eller trevlig sommar för det går inte att kombinera de båda!! // J






                                        

Jag bara måste få dela med mig...

Det finns ett band som jag fullkomligen älskar, det är bara så! När jag känt mig riktigt nere (vilket hänt en del  gånger :-) ) så har jag lyssnat på dem och de har på något outgrundligt sätt hjälpt mig framåt!  Det finns dock en låt med dem som jag bara aldrig kommer att ledsna på, den tänker jag lägga här, lyssna och njut och när själva refrängen kommer så lyfter åtminstone jag känslomässigt!!   Ha en trevlig dag... // J




RSS 2.0