Konsertdax.....

Ikväll ska jag med sonen och frun på konsert, vi ska se The Script på Nalen i huvudstaden! Ska bli hur kul som helst.. Konserten börjar klockan 21.00 men då är det förbandet så själva huvud spelningen kanske vi får vänta på länge länge, till fruns stora förtvivlan.. hehehe.... Sent blir det men kul..

I lördags var vi på hockeyturnering med fruns son, han är 10 år gammal. De spelade något som kallades poolspel, fem lag deltog, man delade upp planen till två mindre på det viset kunde två matcher pågå samtidigt! Till detta hade de också en signal som ljöd när det var dags för byten osv... Hur bra som helst så att de får in rutiner för framtiden.

Sen insåg jag efter en stund att det faktiskt är Sverige vi befinner oss i igen! På detta har någon pedagogisk smartskalle infört en regel som säger att de inte ska räkna målen?? De ska spela för att lära sig och då är det inte viktigt vem som vinner! Tänk att det fortfarande finns idioter som tror att det är rätt att föra en sådan pedagogik?!

Hur många tror att barnen inte håller koll på vem som vann matchen? Hur många tror att föräldrarna som sitter på läktaren inte håller koll på vem/vilka som vinner? Alla vet vilka som vinner och vilka som förlorar, det är väl det matcher går ut på!! Att vinna!! Det är så fult i Sverige att vinna, eller rättare sagt att förlora! eller nåt av dem...

Varför tysta eller försöka tysta det som ändå finns? Vi har en benägenhet att prata tyst om sådant som finns, vi vill gömma det istället för att låta det vara bara... Vi trycker ihop alla människor och vill att det ska finnas en normalitet, om man avviker från den så ska vi alla "hyssja" i kör. Alla ska ha samma mattebok i skolan, om man sen inte hänger med så får man inte säga det. Vi måste sluta upp att tro eller låtsas som att alla är lika! Det är mer utpekande att blunda, det skapar fler och större klyftor..

Vi är alla olika och låt oss vara det! 

Nu ska jag plugga lite......... Ha en trevlig måndag! // J

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0